1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye'de resmî tatil olarak kabul edilen bir gün olup, çalışanların haklarını ve emeklerini kutlamak için özel bir önemi bulunuyor. Resmî tatil olması nedeniyle, kamu kurumları, bankalar ve borsalar kapalı oluyor. 1 Mayıs'ta borsanın açık mı kapalı mı olduğu merak edilen konular arasında yer alıyor.

1 Mayıs’ta Borsalar İşlem Yapıyor mu?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye'de 2009'dan bu yana resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Resmî tatillerde bankalar ve borsalar kapalı olduğu için 1 Mayıs Çarşamba günü Borsa İstanbul'da işlem gerçekleştirilmeyecek.

Galatasaray - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylara ilişkin valilikten açıklama geldi! Galatasaray - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylara ilişkin valilikten açıklama geldi!

Yatırımcılar için bu, borsada işlem yapılamayacağı anlamına geliyor. Ayrıca, diğer resmî tatillerde ve dini bayramlarda da Borsa İstanbul kapalı oluyor. Borsa İstanbul, her yıl resmî tatillerin yer aldığı bir tabloyu yayınlayarak yatırımcılara bilgi sağlıyor.

16219521 1200X675.Jpg

1 Mayıs'ın ardından, hafta içine denk gelen ilk resmî tatil Kurban Bayramı olacak ve bu bayram süresince de Borsa İstanbul kapalı olacak. Kurban Bayramı'nın hafta içine denk gelen günlerinde borsa işlemlerine ara verilecek.

1 Mayıs’ta Eczaneler de Kapalı

1 Mayıs'ta kamu kurumlarının durumu da merak konusu. Resmî tatillerde kamu kurumları hizmet vermemekle birlikte, bazı kurumlar (örneğin, hastaneler ve eczaneler) nöbet sistemi ile çalışmaya devam ediyor. 1 Mayıs'ta hastanelerin acil bölümleri açık olacak, ancak randevulu işlemler yapılamayacak. Eczaneler de 1 Mayıs'ta kapalı olacak ve ilaç ihtiyacı olan vatandaşlar nöbetçi eczanelere başvurabilecek.

Kargoların durumu da 1 Mayıs'ta merak edilen konular arasında. Resmî tatil olması nedeniyle PTT ve özel kargo şirketleri 1 Mayıs Çarşamba günü dağıtım yapmayacak. Bundan dolayı da kargo gönderimi ve teslimatı da resmî tatil nedeniyle aksayacak.

1 Mayıs hangi ülkelerde resmi tatil?

P H O T O 2024 04 30 18 24 38P H O T O 2024 04 30 18 24 39Photo 2024 04 30 18 24 39 2

Editör: Buse Şenyürek