Bugün birçok farklı ilde sabah saatleri itibariyle 1 Mayıs yürüyüşleri miting için toplanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mayıs Taksim miting alanı değildir açıklamasından sonra gözler İstanbul’da Taksim’de son duruma çevrildi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’e giden tüm yollar tek tek kapatıldı. Birçok sendika, konfederasyon, işçi grupları, siyasi parti temsilcileri; Saraçhane’de toplanmaya başlamışken, Hak – İş Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı ise 1 Mayıs ta kaybetmiş oldukları kardeşlerimle anmak için Kazancı Yokuşu’na çıkmaya çalışıyor.

Bayraklı Belediyesi'nde sular durulmuyor: Çöp kamyonlu protesto boy gösterdi! Bayraklı Belediyesi'nde sular durulmuyor: Çöp kamyonlu protesto boy gösterdi!

Sol Partilerden 1 Mayıs Açıklaması

Toplamda 29 cadde girişlere kapatıldı

Gelen son bilgilerle; 1 Mayıs’ın Taksim’de düzenlenmemesi için alınan önlemler doğrultusunda 29 cadde ulaşıma ve giriş çıkışa kapatıldı. Taksim'de herhangi bir eylem ya da miting düzenlenmemesi için 42 Bin polis Taksim'de farklı noktalarda giriş çıkışları kontrol edecek. Verilen bilgiler kapsamında 264 farklı kontrol noktasının da sadece 1 Mayıs itibariyle kurulduğu aktarıldı.

Editör: Buse Şenyürek