Iğdır'da Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitmi Şürası'nın iptali tartışmalarını ve 1 Nisan tatilini değerlendirdi. 

Bakan Tekin, 31 Mart seçimlerinden sonraki günü idari tatil olarak ilan ettiklerini hatırlatarak şunları söyledi, 

İYİ Parti'de kurultay sonrası ilk istifa: Koray Aydın'ı destekleyen Yılmaz Yiğit  Kumman partiden ayrıldı! İYİ Parti'de kurultay sonrası ilk istifa: Koray Aydın'ı destekleyen Yılmaz Yiğit Kumman partiden ayrıldı!

"Demokratik ülkelerde seçimler demokratik siyasal düzenin festivalleri, bayramları olarak değerlendirilir. Biz de bu anlamda bir seçim sürecine giriyoruz 31 Mart'ta. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak sadece eğitim öğretim süreci açısından değil; Türkiye'de demokrasinin kontrol edilmesi, Türkiye'de demokratik sürecin işleyişi açısından önemli roller üstleniyoruz. Bu rollerden biri de seçim günü öğretmen arkadaşlarımız neredeyse bütün sandıklarda görev alıyorlar" 

"Okullarımızın Temizlenmesi, Eğitim ve Öğretime Hazırlanabilmesi için 1 Nisan Pazartesi Gününü Tatil İlan Ettik"

Hakeza seçimler bizim okullarımızda yapılıyor. Dolayısıyla seçimlerin sonuçlanma takvimini bilemediğimiz için saat olarak, öğretmen arkadaşlarımızın mesailerinin ne zaman biteceğini kestiremediğimiz için okullarımızın yeniden eğitim öğretime hazırlanabilmesi, temizlenmesi açısından seçimlerden sonraki günü tatil ilan ediyorduk. Şimdi biz de 1 Nisan Pazartesi gününü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz açısından idari tatil olarak ilan ettik."

"Millî Eğitim Şûralarının yapılmayacağına dair paylaşım tamamen bir yanlış anlaşılma"

Çocukların sadece akademik becerilerinin gelişmesinin kendileri için yeterli olmadığını vurgulayan Tekin, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri yapmasını, sosyal etkinlikler içerisinde bulunmasını ve içinde yaşadıkları toplumun bir ferdi olmasını istediklerine işaret etti. Karnelerde bu yarı yıl sonundan itibaren sosyal etkinliklerin de işleneceği bir alan oluşturulduğuna dikkat çeken Tekin, şunları söyledi,  "Çocuklarımızın içinde yaşadığı toplumun bir ferdi olabilmek adına sosyal etkinlik projelerinin içerisinde olmasını, sosyal etkinlikler yapmasını istiyoruz, onu da değerlendirmiş olacağız. Yine bu hafta içinde bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir tartışma oldu. Millî Eğitim Şurası dediğimiz, ilkine Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın katıldığı Millî Eğitim Şûralarının yapılmayacağına dair kamuoyunda paylaşım yapıldı. Tamamen bir yanlış anlaşılma, mevzuatındaki değişiklikten kaynaklanan bir konuydu. Bu iddiayı dile getirenler daha önce mevzuatını Tebliğler Dergisi'nde yayımladığımızı fark etmemişler. Millî Eğitim Bakanlığının şûrası 21. MEB Şûrası'nın çalışmalarına biz sonbaharda başlamıştık. O yanlış anlaşılmayı da düzeltmiş olalım" (HABER MERKEZİ) 

Editör: Erkan Doğan