Öğrenciler ve çalışanlar arasında 31 Mart yerel seçimlerinin ardından tatil olup olmayacağı araştırılıyor. Seçimlerin ardından yapılacak açıklama ile bu tatilin resmileşmesi bekleniyor. Bilindiği üzere seçimlerde okullara sandıklar kurulacak ve vatandaşlar okullarda oy kullanacak. Bu süreç gece saatlerine kadar devam edecek ve vatandaşlar bunun sonucunda 1 Nisan'ın tatil olmasını bekliyor. 

Okullar 1. Foto

Türk Hava Kuvvetlerinden Kıbrıs'a gözdağı! Türk Hava Kuvvetlerinden Kıbrıs'a gözdağı!

1 Nisan'da okullar ve üniversiteler tatil mi?

Türkiye 31 Mart'ta seçime gidiyor. Vatandaşlar 31 Mart günü yerel yönetimleri oylayacak. Okullarda yapılacak olan oy kullanımı işleminin ertesi günü yani 1 Nisan'ın tatil olması bekleniyor. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ertesi günü verilen kararla resmi tatil ilan edilmişti. Bu seçimlerin ertesi günü de aynı şekilde tatil olması bekleniyor. 

Okullar Foto 4

1 Nisan için resmi tatil bekleniyor

1 Nisan için resmi tatil ilan edilmesi bekleniyor. Net bir açıklama gelmese de daha önce seçim sonrası verilmiş kararlar bu düşünceyi pekiştiriyor. Oy verme ve sandıkların kapatılması işlemi gece geç saatlere kadar sürüyor. Bu işlemin uzun sürmesi nedeniyle okulların eski haline dönüştülmesi de sabahın erken saatlerini dahi bulabilir. Bu yüzden, vatandaşlar bu kararın verilmesini bekliyor. Gelecek günlerde yapılacak olan açıklamayla 1 Nisan'da resmi tatil ilan edilmesi bekleniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi