ABD, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail davasına müdahil olmasının ilişkileri etkilemeyeceğini bildirdi ABD, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail davasına müdahil olmasının ilişkileri etkilemeyeceğini bildirdi

Aliyev, Ermenistan ile barış anlaşması imzalanması konusunda müzakerelerin devam ettiğini ve anlaşmanın hiç olmadığı kadar yakın olduğunu ifade etti. Ancak, Azerbaycan lideri, Ermenistan’ın 2020’de imzalanan üçlü bildiride yer alan maddeleri ihlal ettiğini ve Azerbaycan’ın batı illeri ile Nahçıvan arasındaki yol bağlantısını engellediğini söyledi.

Aliyev, Ermenistan’ın yeni silahlar almasına ilişkin endişelerini dile getirerek, Azerbaycan’a yönelik herhangi bir tehdit algılaması durumunda ciddi önlemler alacaklarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye-Azerbaycan birliğinin bölgesel güvenlik ve istikrar için önemli olduğunu ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmanın Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreciyle paralel yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Aliyev’in açıklamaları, bölgesel güvenlik ve istikrarın korunması adına önemli adımların atılması gerektiğini gösteriyor. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor ve her iki ülkenin de barışçıl bir çözüme ulaşması umut ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ