Anoreksiya'ya yakalandığı için cezaevinden çıkan fenomen Nihal Candan'dan şok açıklamalar: ''Özür dilerim!'' Anoreksiya'ya yakalandığı için cezaevinden çıkan fenomen Nihal Candan'dan şok açıklamalar: ''Özür dilerim!''

'Berk Göktaş, "Kim Milyoner Olmak İster?" programında tarihi bir başarıya imza attı. 19 yaşındaki Göktaş, 1 milyon TL değerindeki 'TBMM' ile ilgili soruyu doğru yanıtlamasının ardından, program tarihinde ilk defa sorulan 5 milyon TL'lik final sorusuna ulaştı.

TBMM sorusuna doğru cevap verdi

Berk Göktaş, "23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin birinci dönem milletvekillerinden hangisi, milletvekili olduğu ille doğru eşleştirilmiştir?" sorusuna "Fevzi Paşa, Kozan" doğru yanıtını vererek 1 milyon TL kazandı.

TBMM sorusuna doğru cevap verdi

13. soruda Berk Göktaş'a yöneltilen soru şu şekildeydi: "Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, 'biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız' diye isyan edip Hz. Musa'dan 'Rabb'ine dua et de versin' diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?" Göktaş, 'nohut' seçeneğini tercih ederek soruyu doğru yanıtladı ve 5 milyon TL'yi kazandı.

Berk Göktaş kaç TL alacak ?

Ancak, kazanılan bu miktarın net olarak ne kadarının elde kalacağı vergi düzenlemeleriyle belirleniyor. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün açıklamasına göre, 5 milyon TL'den önce 37.059 TL kesinti yapılacak ve ardından bu tutarın yüzde 20'si intikal vergisi olarak kesilecek. Bu hesaba göre Berk Göktaş'ın eline geçecek net miktar 4 milyon 7 bin 411 TL olacak. Yani Göktaş, ödülün yaklaşık 1 milyon TL'sini vergi olarak ödeyecek.

Berk Göktaş kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Berk Göktaş, sadece 19 yaşında olmasına rağmen ülke genelinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) gösterdiği olağanüstü başarıyla dikkatleri üzerine çekti. YKS'de elde ettiği 71. sıra ile dikkatleri üzerine çeken Göktaş, sadece akademik başarısıyla değil, aynı zamanda fizik ve uzay alanlarına olan ilgisiyle de tanınıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ