Kazakistan'da sel felaketi nedeniyle tahliye sayısı 99 bine yaklaştı, 3 bin 563 ev sular altında! Kazakistan'da sel felaketi nedeniyle tahliye sayısı 99 bine yaklaştı, 3 bin 563 ev sular altında!

Dava, 15 Nisan’da jüri seçimi ile başlayacak. Trump’ın avukatlarının davanın düşürülmesi ve ertelenmesi yönündeki talepleri, Yargıç Juan Merchan tarafından reddedildi.

Trump, davanın zamanlamasını eleştirerek, seçim kampanyasını etkileyecek bir hamle olarak nitelendirdi ve “Bu, üç buçuk yıl önce açılabilirdi ve şimdi seçim zamanında başlatılıyor” dedi. Trump, kendisinin yanlış bir şey yapmadığını savunarak, “Duruşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyorum” ifadesini kullandı ve davanın “Biden davası” olduğunu öne sürdü.

Daniels, Trump ile ilişkileri hakkında sessiz kalması karşılığında 130 bin dolarlık bir anlaşma imzaladığını iddia etmiş, ancak anlaşmanın Trump tarafından imzalanmaması nedeniyle geçersiz olduğunu savunmuştu. Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Daniels’a Trump adına ödeme yaptığını doğrulamış ve daha sonra Trump’ın şirketleri tarafından kendisine geri ödeme yapıldığını iddia etmişti. Cohen, “vergi kaçırma” ve “Kongre’ye yalan söyleme” suçlarından hüküm giymişti. Trump ise geçen yıl mali kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlandığı davada tüm suçlamaları reddetmişti.

Kaynak: İHA