300 Km'lik Hedefler! ATACMS Füzeleri Sahnede

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna'nın 300 km menzilli Ordu Taktik Füze Sistemi (ATACMS) adlı balistik füzeleri kullanmaya başladığını doğruladı. Füzeler, geçen hafta Kırım'daki bir Rus askeri havaalanını ve işgal altındaki diğer bir bölgedeki Rus güçlerini bombaladı.

Kongre'den 61 Milyar Dolarlık Yardım! Daha Fazla Füze Yolda

Amerikan Kongresi'nin Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık askeri yardım paketini onaylamasının ardından füzelerin gönderilmesi için ek yetki ve finansman elde edildi. Güvenlik danışmanı Sullivan, ATACMS füzelerinden daha fazla sayıda Ukrayna'ya göndereceklerini de sözlerine ekledi.

Uzun Bekleyiş Sonunda! ATACMS Ukrayna'da

Ukrayna tarafından uzun süredir talep edilen ATACMS'ler, ABD'nin geçen ekim ayında gönderdiği orta menzilli füzelerin 160 kilometreye kadar olan vuruş mesafesini neredeyse iki katına çıkarıyor.

ABD'nin Tereddütleri ve Korkuları

ABD Ukrayna'ya uzun menzilli füze göndermede uzun süre direndi. Kiev'in Rusya'nın iç kesimlerini vurarak çatışmayı tırmandırmasından endişe ediliyordu. Bu nedenle Beyaz Saray geçen ekimde yaklaşık 160 kilometre menzilli füzelerin Ukrayna'ya gönderilmesine izin vermişti.

Netanyahu'dan 'Filistin' açıklaması: Talepler kabul edilmeyecek! Netanyahu'dan 'Filistin' açıklaması: Talepler kabul edilmeyecek!

Zelenski'den Teşekkür Mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, salı günü yeni yardım tasarısını kabul eden Kongre'ye teşekkür ederken, "Ukrayna'nın uzun menzilli yetenekleri, topçu ve hava savunması adil bir barışın hızlı bir şekilde yeniden tesis edilmesi için son derece önemli araçlardır." dedi.

Kremlin'den Tepki: Savaşın Seyrini Değiştirmez

Kremlin ise perşembe günü yaptığı açıklamada, söz konusu füzelerin Ukrayna'da savaşın seyrini değiştirmeyeceğini savundu.

Kaynak: euronews