ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde bir hafta önce başlayan ve üniversite yönetimi ile öğrenciler arasında gerilime neden olan Filistin yanlısı protestolar, ülkenin birçok saygın üniversitesine de sıçradı.

Filistin Protestoları Ana Foto

Yeni bir dünya mı kuruluyor: Çin'den çok konuşulacak Fransa ziyareti Yeni bir dünya mı kuruluyor: Çin'den çok konuşulacak Fransa ziyareti

570 kişi gözaltına alındı!

Polis, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma karşı tepki gösteren öğrencilere ve öğretim üyelerine sert şekilde müdahale ederken, New York Üniversitesi'nde 120, Columbia Üniversitesi'nde 100, Emerson Kolejinde 100, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde 90, Yale Üniversitesi'nde 60, Teksas Üniversitesi'nde 50, Indiana Üniversitesi'nde 33, Minnesota Üniversitesi'nde 9, Ohio Eyalet Üniversitesi'nde 5 ve Kaliforniya Eyaleti Politeknik Üniversitesi'nde 3 olmak üzere en az 570 öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.

Üniversitede mezuniyet iptal edildi!

Güney California Üniversitesi, yaşanan olaylar sebebiyle 10 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan diploma törenini iptal ettiğini duyurdu. Güvenlik incelemesi için zaman gerektiğini belirten açıklamada, "Geleneksel olarak 65 bin öğrenci, aileleri ve arkadaşlarını kampüsümüze getiren tören iptal edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Filistin Gösterileri Avrupada

Yüzlerce kişi sokakta!

ABD'de başlayan Filistin yanlısı protestolar, Almanya ve Fransa'da da yayılmaya başladı. Berlin ve Paris'teki eylemlere yüzlerce gösterici katıldı. Gazze'de İsrail'in binlerce sivili katletmesine tepki göstermek amacıyla Berlin'de bir araya gelen protestocular ise polis müdahalesiyle karşılaştı. Olaylar sırasında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı anlar canlı yayında izleyicilere aktarıldı.

Kaynak: Haber Merkezi