Türkiye'nin sıcak illerinden biri olan Adana'da, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Kent, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla nisan ayının son haftasında termometrelerin güneş altında 42 dereceyi gösterdiği yoğun bir sıcaklıkla karşı karşıya kalındı. Bu yüksek sıcaklık nedeniyle parklar ve sokaklar boş kalırken, bazı vatandaşlar serinlemek için ağaç altlarına sığın yolunu tercih etti.

Adana Erken Isindi Termometreler 42 Swtd

Bornova Metro Aktarma Merkezi'nde saldırı: Taksiciye para cezası ve kart iptali! Bornova Metro Aktarma Merkezi'nde saldırı: Taksiciye para cezası ve kart iptali!

Atatürk Parkı'nda dinlenen Yağız Yıldırım (20) ve Abdulkadir Yılmaz (18), yaz mevsimlerinde genellikle farklı şehirlere seyahat ettiklerini veya açık havuzlarda vakit geçirmeyi tercih ettiklerini dile getirdi. Emekli İbrahim Kalkan (68) ise geçen yıllara kıyasla bu yılın sıcaklıklarının erken başladığını belirterek, 42 dereceyi bulan hava sıcaklığının yaz mevsiminin zor geçeceğine işaret etti. 80 yaşındaki Celile Acır, Adana'nın sıcaklığına rağmen kenti terk etmeye niyetli olmadığını ifade etti. Spor alanında pedal çeviren Acır, Adana'nın kendisi için eşsiz bir kent olduğunu vurgulayarak, sıcaklığa rağmen bu şehirden vazgeçemeyeceğini söyledi. Acır, özlemiyle İzmir Çeşme'ye gitmeyi planladığını ancak Adana'nın yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi