Gazze'ye sessiz kalma| Üsküdar'da "Gazze'yi unutma" yürüyüşü Gazze'ye sessiz kalma| Üsküdar'da "Gazze'yi unutma" yürüyüşü

Dikili’de bağımsız adaylığıyla sandık hesaplarını değiştiren Kemal Doyuran’la ilgili İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz kabul edilmiş, Doyuran’ın adaylığı düşürülmüştü. CHP’den aday adayı olarak girdiği yarışta Adil Kırgöz’ün tercih edilmesinin ardından CHP’den istifa eden Doyuran yola bağımsız aday olarak çıkmış, adaylık açıklaması miting havasında geçmişti. Doyuran, daha önce ilçe seçim kurulu tarafından reddedilen itirazın il seçim kurulu tarafından kabul edilmesine rağmen konuyu YSK’ya taşıyacağını ve sunacağı evrakla adaylığını yeniden kazanacağını söyledi.

İşte Kemal Doyuran’ın açıklaması…

Benim Dikili’ye aday olmama neden olan benimle yürüyen, ağlayan, gülen, beni bağrına basan Dikili halkıdır. Hepinize teşekkür ederim. Korku imparatorluğuna, haksızlığa, zorbalığa karşı dimdik ayaktayız. Yolumuza devam edeceğiz. Yürüyoruz, yürüyeceğiz. CHP İlçe Başkanı ilk önce Dikili İlçe Seçim Kurulu’na adaylığımın düşürülmesi için müracaat etmiştir. İlçe Seçim Kurulu oy birliğiyle reddetmiştir. Daha sonra İzmir İl Seçim Kurulu’na müracaat yapılmıştır. Hukuka uygun olmayan kararla adaylığım düşürülmüştür.

Elimizde örnek karar var…

Elimizde örnek bir karar var, bugün Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracağım. Ve hak ettiğimiz adaylığımı alacağım. Adil Hazretleri! İn meydana, seçimi orada kazan. Unutma ki karşında halk var. Asla dönmeyeceğim. Benden korkma bu kadar. Ben senden hiç korkmadım. Yanımda halk, yukarıda Hak var. Bugün saat 19.15’de Seçim Büromuz’da buluşup ilk ev ziyaretimize daha kalabalık, el ele yürüyeceğiz. Ve bu Dikiliyi ranttan, hileden kurtaracağız.

Kaynak: Haber Merkezi