AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İl Başkanı Aslanoğlu'nun İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'ni hedef performansının ardından bir açıklama yaparak, 25 yıllık CHP idaresini kendileriyle yüzleşmeye davet etti. Saygılı; “Keşke; 25. yılda bitiremedikleri projelerle yüzleşebilselerdi. Opera binasından, Arıtma Tesisi 4. Faza ve körfeze; Harmandalı çöplüğünden otogara, Buca Tüneli'nden, battı çıktılara her işinde patladı. Örnekköy'deki dönüşüm vakaları için tek kelime savunma yapmaya ihtiyaç duymadılar. İzmir'in dört yanı, çöpe çevirdikleri yığınla projeyle doldu ama onların lafı sözü bitmedi.” diye konuştu.

Sicilleri bu kadar kabarıkken…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, açıklamasında “Çeyrek asırdır İzmir'i yenen CHP'nin bu 5 yılda ezberini bozmadığını görüyoruz.” şeklinde söyledi; “Belli ki aynı teraneleri devam edecek. Anlatacak bir şeyleri olmayınca, savunmaları baştan sona çürük zaman okları hazır ve bakış belli, merkezi idare. İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi; dev bir proje ve birçok proje gibi, o da bitecek. Ama İzmir, yıllarca süren hikâyeye dönmüş onlarca kalıntıyla, tutulmamış sözlerle boğuşuyor. Bakanlık, 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne izin verme yetkisini devretti. 33 bin 500 konut yapıldı, yapabildikleri 1000'e yakın konut. bunlardan biri Örnekköy'dü; 3 bin 520 konuttan 130 konut yapabildiler. O da çürük çarıkla gündeme geldi. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da içinde bulunduğu olayla ilgili İZBETON usulsüzlüğü hale aydınlatılmış değil. Savunma yapmalarını bırakıp, mühendislerini görevden alıp Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nı kapattılar. Kendi ağızlarıyla 'ayranım ekşi' demiş oldular. Uzundere, Emrez dönüşümleri vatandaşların ülkelerinin gasp projeleri olarak ortada. Ama çok ilginç ki, merkezi idarenin çalışmaları, projelerini hedef almaya yüz buluyorlar. Sicilleri bu kadar kabarıkken nasıl böyle konuşabiliyorlar, anlaşılır değil.”

Manisa'da neler oluyor: CHP Manisa İl Kadın Kolları'ndan toplu istifa! Manisa'da neler oluyor: CHP Manisa İl Kadın Kolları'ndan toplu istifa!

Yerinde sayan projeler, buhar olan kaynaklar
CHP'li yerel idarenin yarım kalan, muammaya dönen projelerinden örnekler veren İl Başkanı Bilal Saygılı; “2016 yılında yapılan ihaleyle yola çıktıkları opera binası, bir küçümen ortada yer alıyordu. Katılımcı gecikmesinin olmaması; 2017 yılında bin 350 günü bitireceklerini belirterek ikinci kez ihaleye çıktılar. Özel şart koşulları nedeniyle 102 milyon yerine 429 Milyonluk teklif ihalesi aldı. Yine bir tek şey değişmedi; proje yerinde diyor, kaynak buhar oluyor. Narlıdere Metrosu'nu 2021'de bitireceğiz dediler, daha sonra tarih 2023 oldu. 2024 Şubatı'nda seçim alışverişiyle yarım yamalak açıldılar. İzmir'in çöpünü kontrolsüz ve dönüşümsüz olarak 92 yıllık bu yana depoladıkları Harmandalı, patlayacaktı. Kendi hazırladıkları raporlar bile rafa kaldırıldılar. 'Yer' krizi çıkararak bu taşına da el koymadılar. 2013'te başlayan ve İzmir depremiyle artan toprak kayması kabası. Ve yine onlar, bir felakete dönüşebilecek bu tabloyu bir film izliyor gibi izliyor. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz için 3 tane Belediye Başkanı değişti. İzmir Körfezi'nin koku probleminin çözümünü olarak gösterdikleri 4. Faz'da bir arpa boyu yol kat mümkünler. Zira, İzmir'deki koku sorunu, 25 yıldır, ayrılmayı bırakma, gün karşılaştırmalı geri gidiyor. 2019'da genişlemek üzere vaat edilen 4 battı ortaya çıkan eser yok, bir kazma vurmadılar. Milyonlar Bıçakçı Han'da İzmir'in anılarını çaldırdılar, sonra kilit vurdular. Öte yandan Körfez'deki koku sorununu çözdüğünü iddia ettiği kurum olan İZSU'nun başındaki Genel Müdürü'nü görevden alıyorlar. Başarılı olanlar bürokratlarının yerine, liyakatsız atmalar için alan hesapları! Depremin üzerinden 4 yıl geçti, belediye binalarını yapmayı bırakın, Konak Meydanı'ndaki belediye binası molozlarını dahi kaldırmadılar! Doğrulanacak örneklere satırlar yetersizliği. Sonuç; İzmir'in gelişimi için taş üstüne taş koymayı bırakın, var olan problemlerin çözümünü dahi başaramadılar.” dedi.

İzmir'e kazandırmaya devam ediyor…
Başkan Saygılı, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “Ülkenin iki büyük şehri İzmir ve Ankara arasındaki yolculuk 210 dakikaya indirilecek hızlı tren projesi de mutlaka bitecek. Yaklaşık 65 Milyar TL bütçesi olan 508 Km'lik bu dev emperyalizmini yapamayan karalamalarına, çırpınışlarına rağmen bitecek. Kuzey Ege Otoyolu gibi, Konak Tüneli gibi, Sabuncubeli Tüneli gibi o da İzmir'e kazandırdıklarımızdan olacak. Biz, İzmir'e kazandırmaya devam ediyoruz. Görünen o ki; CHP kapasitesindeki değişiklikler sadece devam edecek. Daha önce de miktarı çizdiğimiz üzere, bu şehrin sayısına olan her şeyin arkasında olacak, zararı konusunda uyaracağız. Halkımızın bize bu yetki ve sorumluluğu verdi. Bir ipin ucundan tutmaları gerekiyor, bir işi bitirmeleri gerekiyor ki, sözlerin yüzleri olsun. Kendileriyle yüzleşmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, çeyrek asırlık devirlerine, içi boş bir 5 yıl daha ekleyecekler.”

Kaynak: BÜLTEN