Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte harekete geçen Aliağa Orman İşletme Şefliği ile Aliağa Belediyesi, kentin dört bir yanında dozer, greyder ve kamyon gibi iş makineleri yardımıyla orman yollarını açıyor. Orman yollarının açılmasının yanı sıra yangına sebebiyet verebilecek kuru otlar da temizleniyor.


 

Vatandaşlar bilgilendiriliyor

Buca'da üç fidan'a saygı duruşu: Onların idealleri yaşatılıyor Buca'da üç fidan'a saygı duruşu: Onların idealleri yaşatılıyor

Aliağa Orman İşletme Şefliği, vatandaşların ormanlık alanların yakınlarında yangın riskini artıracak davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunurken, ormanlık alanlarda görülebilecek en küçük ateşte ’112 Acil Çağrı Merkezi Yangın İhbar Hattı’nı aramaları gerektiği hususunda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor. İzmir Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, il genelinde belirlenen 26 bölgedeki ormanlık alana girişleri yangın riski nedeniyle 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında yasaklamıştı. Aliağa ilçesindeki merkez ve kırsal mahallelerde ormanlık alanlarda ilçe jandarma, emniyet ve Aliağa Oman Şefliği ekipleri belirli aralıklarla denetim gerçekleştiriyor.

Editör: MELEKŞAH TUFANER