Alman medyasında yer alan haberlere göre, henüz reşit olmayan 1996 doğumlu kişi, kapsamlı fiziksel ve psikolojik yetenek testlerini başarıyla geçerek askere alındı. Ancak bu gençler, tipik askeri faaliyetler arasında yer alan nöbet tutma veya yurt dışı görevlerine katılmıyorlar. Bununla birlikte, kullandıkları silahlar ise sadece eğitim amaçlı.

Almanya Ordusu

2011'den beri profesyonel ve gönüllülük esaslı

Almanya'da zorunlu askerlik 2011 yılında kaldırıldığından, şu anda 180 bin olan asker sayısının 2031 yılına kadar 203 bine çıkarılması hedeflenmektedir. Ülkede askerlik sistemi profesyonel askerler ve gönüllülük esasına dayanmaktadır.

Madonna tarihe geçti! 1.6 milyon kişiye konser vererek yeni rekor kırdı Madonna tarihe geçti! 1.6 milyon kişiye konser vererek yeni rekor kırdı

Almanya Ordusu Foto 2

Büyük bir personel sıkıntısı var

Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl'ün 12 Mart'ta Berlin'de kamuoyuna sunduğu "2023 Değerlendirme Raporu"nda, Silahlı Kuvvetlerin en büyük zorluklarının personel, altyapı ve teçhizat eksikliği olduğu vurgulanmıştı. Högl, ordunun personel açısından "önemli" bir eksiklik yaşadığını ifade etti: "Çıkardığımız sonuç ordunun yaşlandığı ve giderek küçüldüğüdür."

Kaynak: Haber Merkezi