Google, İzinsiz Veri Kullanımı İddialarına Son Vermek İçin Adım Attı

California Kuzey Bölge Mahkemesi'nde açılan davalarda, Google'ın "anonim" modu altında yapılan aramaların izinsiz olarak kaydedildiği gerekçesiyle 50 davacıyı temsil eden avukatlık firmalarıyla anlaşmaya vardığı bildirildi.

5 Milyar Doların Üzerinde Tazminat ve Veri Silme Taahhüdü

Gürpınar sahil çalışmalarına başlanıyor: Büyükçekmece'den sonra Beylikdüzü sırada! Gürpınar sahil çalışmalarına başlanıyor: Büyükçekmece'den sonra Beylikdüzü sırada!

Google, yapılan anlaşma kapsamında, izinsiz veri kullanımı nedeniyle 5 milyar doların üzerinde tazminat ödemeyi kabul etti. Ayrıca, milyonlarca kullanıcının çevrim içi gezinme geçmişine ilişkin verileri silme taahhüdünde bulundu.

Adil ve Şeffaf Davranış Beklentisi Artıyor

Anlaşma belgelerinde, teknoloji devlerinin kullanıcı verilerini toplama ve kullanma şekillerinde dürüst olmaları gerektiği vurgulanarak, Google'ın bu anlaşmayla hesap verebilirliğini ve şeffaflığını artırdığı belirtildi.

Google'ın Yakın Zamandaki Hukuki Zorlukları

Bu dava, Google'ın son dönemdeki hukuki zorluklarına bir yenisi olarak ekleniyor. Şirket, geçmişte tekelleşme iddialarıyla da karşı karşıya kalmış ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından antitröst davalarıyla hedef alınmıştı.

Dava 4 Yıl Önce Açılmıştı

Yaklaşık 4 yıl önce açılan davada Google, "anonim" modu kullanan kullanıcıların izlenmesiyle ilgili olarak kullanıcıları yanıltmakla suçlanıyordu. Bu anlaşma, uzun süren bir hukuk mücadelesinin sonucu olarak gerçekleşti.

Kaynak: Haber Merkezi