Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Sarısu-Tünektepe teleferik hattında yaşanan kazada mahsur kalan ve Çorlu ilçesinde yaşayan Makine Teknisyeni Cezmi Türkyılmaz, "Henüz olay yaşanmamıştı, ben arayıp uyardım ama maalesef 10 dakika sonra kaza meydana geldi. Çok üzücü bir olay fakat önüne geçilebilirdi" şeklinde konuştu. Olay, 12 Nisan tarihinde gerçekleşmiş, teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin çarpmasıyla Avukat Memiş Gümüş hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı. 174 kişinin mahsur kaldığı kabinlerden kurtarılmaları yaklaşık 1 gün sürmüştü. Türkyılmaz ve ailesi de bu mahsur kalanlar arasındaydı ve helikopterle kurtarıldılar.

Seçil Erzan davasında mağdur sayısı 28'e çıktı, İstenen Ceza 295 Yıla Kadar Yükseldi! Seçil Erzan davasında mağdur sayısı 28'e çıktı, İstenen Ceza 295 Yıla Kadar Yükseldi!

Türkyılmaz, yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi: "Gezi amaçlı teleferiğe bindik ve geziyi tamamladıktan sonra dönüş için teleferiğe bindik. Bu sırada direklerden bizim kabinin üzerine kıvılcım sıçradı. Bunu kızım fark etti ve bana da söyledi. Ben de bu konulara karşı bilgisi olan bir makine teknisyeniyim. Kafamı kaldırıp baktığımda direğin üzerinde makaralar kilitlenmiş dönmüyordu. Hemen kabinde yazan irtibat numarasını arayarak, görevlilere ulaştım ve kazaya sebebiyet verilmesin diye teleferiği durdurmalarını ifade ettim. Arayıp, 'direğin üzerindeki makaralar dönmüyor. Bu yüzden çelik halat kıvılcım çıkarıyor, teleferiği hemen durdurun' dedim. Telefonu kapattılar 5 dakika sürdü, herhangi bir durdurma olmadı. 5 dakika sonra tekrar aradım ve 'sakın yolcu almayın, teleferiği hemen durdurun, kıvılcım ve duman çıkıyor' dedim. 3-4 dakika sonra teleferik tekrar start alınca bir baktım arkaya etrafı toz bulutu kapladı. Telefon kayıtlarına bakılabilir muhtemelen ilk ben arayıp uyardım. Benim aradığımda stop edilip bırakılsaydı bu olay yaşanmazdı."

Editör: Osman Günden