Son zamanlarda yapılan açıklamalarla gündeme gelen marketlerde satılmayacak ürünler belli oldu. Şube sayısını giderek artıran zincir marketler bildiğiniz gibi küçük esnafın korkulu rüyası haline geldi. Bu kapsamda da küçük esnaf resmen nefes alamaz hale geldi. Hal böyle olunca da tüm gözler Ticaret Bakanlığı’na çevrildi.  Bildiğiniz gibi hem küçük hem de orta ölçekli esnafın rekabet edemediği zincir marketlerle ilgili yeni kriterler açıklandı. Açıklanan kriter kapsamında zincir marketler de mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışı yasaklanacak. Tüm bunların yanı sıra züccaciye, tekstil ürünleri gibi mallara da yasak getirildi. 

Artık O Ürünler Satılmayacak! 

Başkentte gayrimenkul sahibi olmak isteyenler dikkat! 22.000 TL’ye tapusu hazır Başkentte gayrimenkul sahibi olmak isteyenler dikkat! 22.000 TL’ye tapusu hazır

Zincir marketlere gelen yasaklar dikkat çekti. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamada bazı ürünlerin satışı yasaklandı. Esnaf, zincir marketler gibi tarladan ürünü almakla beraber aracı yok rafta satmakta. Bildiğiniz gibi marketler sadece süt fabrikasıyla anlaşıyor. Sadece bana üreteceksin deyip fiyat belirliyor. Üretim de sadece markete yapılıyor. Küçük esnafta aracıdan alıyor. İyi ama bu esnaf nasıl rekabet edecek? Artık zincir marketlerde elektronik eşya satılmasına izin verilmeyecek.  Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan teklif kapsamında zincir marketlerde satışı engellenen bazı ürünler olacağı belirlendi. Özellikle 1500 metreden büyük mağazalar hariç olmak üzere zincir marketlerde tütün ürünleri, mobilya ürünleri, cep telefonu, elektronik eşya satışı ve beyaz eşya satışı yasaklanacak. 

Kaynak: HABER MERKEZİ