Real Madrid, Manchester, Milan derken 500 Brezilya Reali'ne  (2 bin 131 Türk Lirası)'na yetiştiği Santos'a geri döndü

Bir dönem dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Medipol Başakşehir'den ayrılan Brezilyalı futbolcu Robson de Souza (Robinho), altyapısından yetiştiği Santos'a sembolik bir ücretle transfer oldu.

Santos Kulübünden yapılan açıklamada, Robinho ile 5 aylık sözleşme imzalandığı ve kendisine aylık bin 500 Brezilya Reali (2 bin 131 Türk Lirası) ödeneceği belirtildi.

Altyapısından yetiştiği Santos'ta 3 farklı dönemde forma giyen 36 yaşındaki oyuncu, Türkiye'de Medipol Başakşehir ile Demir Grup Sivasspor'da, Avrupa'da ise Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi üst düzey kulüplerde oynamıştı.

İlk profesyonel sözleşmesini 2002 yılında Santos ile imzalayan Robinho, 2005 yılında 24 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu.Real Madrid forması ile 124 maça çıkan Robinho, 34 kez gol sevinci yaşadı.

Brezilyalı yıldız, 2008 yılında ise yeni bir yapılanmaya başlayan Manchester City'nin en flaş transferi oldu. 43 milyon euro karşılığında Premier Lig'e transfer olan yıldız, 51 maç giydiği Manchester City forması ile 16 gole imza attı.

1.5 yıl Manchester City forması giydikten sonra Santos'a yeniden kiralanan oyuncu, 6 ay sonra 2010 yazında ise bu kez Milan'a 18 milyon euro karşılığında transfer oldu.

Milan forması ile çıktığı 140 maçta 34 gol kaydeden Robinho, 2014 yazında bir kez daha Santos'a kiralık olarak gitti.
Ülkesinde geçirdiği bir yılın ardından ise Robinho, yüklen Çin piyasasında kendisine yer buldu ve Guangzhou Evergrande ile sözleşme imzaladı.

Çin macerası da bir buçuk sezon süren yıldız, bir kez daha ülkesine geri dönüş yaptı. Ama bu kez adresi Atletico Mineiro oldu.

2016 Şubat ayından Atletico Mineiro formasına dahil olan Robinho, bu kulüpte geçirdiği iki sezonda 107 maça çıktı ve 38 gol kaydetti.

2017-2018 sezonunun devre arasında Atletico Mineiro'dan bedelsiz olarak Sivasspor'a transfer olan Robinho, sezon sonuna kadar 14 karşılaşmada forma giydi. Brezilyalı yıldız, Süper Lig'deki ilk sezonunu 4 gol ve 3 asistle tamamladı.

Robinho'nun, Milan'da oynadığı dönemde tecavüz skandalına karıştığı ortaya çıkmıştı.

Brezilyalı yıldız, Milano'da bulunan bir gece kulübünde 22 yaşındaki bir Arnavut kadına tecavüz eden 6 kişiden biri olduğu gerekçesiyle 2017 yılının Kasım ayında İtalya'da 9 yıl hapis cezasına çaptırılmıştı.

Editör: TE Bilişim