Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcilerinin yer alacağı Çalışma Meclisi asgari ücret, emekli, kıdem tazminatı, esnek çalışma gibi konuları görüşülmesi planlanıyor. Çalışma Meclisi, beş senden sonra 29-30 Nisan tarihleri arasında Beştepe’de toplanacak.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

En son 2019 yılında gerçekleştirilen genel kurul toplantısına Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcileri bulunacak. Ekonomik hayat için hayati önem taşıyan Çalışma Meclisi 13’üncü kez toplanacak. Çalışma konseyi, 23 Mayıs 2019’dan bu yana beş yıl aradan sonra ilk kez toplanacak. Toplantı 29-30 Nisan’da yapılacak. Toplantı Beştepe’de iki gün sürecek. Toplantıda çalışma hayatındaki güncel konular ele alınacak. Bu problemlerin çözümleri tartışılacak. Kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, asgari ücret, emekli maaşı gibi ücret artışlarının ayrıntıları masaya yatırılacak. Ayrıca 32 milyon işçiyi doğrudan etkileyen düzenlemeleri tek çatı altında toplayan Türk İş Kanunu hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak. Çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve gelir vergisi sınıflandırmalarının çalışanlar yararına güncellenmesi yönünde talepler dile getirilecek. “Beş yıllık aradan sonra toplantılarımıza yeniden başlayacağız. 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da 13. Çalışma Konferansımızı gerçekleştireceğiz. Gündemimiz ‘Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği’ şeklinde belirledik.” 

Türk bankacılık sektörü Mart'ta da büyüme peşinde: Aktif büyüklük 25 trilyon 872 milyarı aştı! Türk bankacılık sektörü Mart'ta da büyüme peşinde: Aktif büyüklük 25 trilyon 872 milyarı aştı!

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Işkhan, ilgili bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının, işçilerin, işverenlerin, kamu görevlileri sendika ve derneklerinin, akademisyenlerin, iş dünyasının, uluslararası kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla üç gün süreceği planlanan programda çeşitli panellerin gerçekleştirildiğini ve devlet kurumlarının temsilcileri katılacaklarını söyledi. Işkhan, Türk yüzyılında çalışma hayatını etkileyen asırlık emek, sendikal örgütlenme ve istihdam altyapısını temel alarak, yeni bakış açıları sunmayı ve yapısal sorunlara kalıcı çözümler üreten ortak bir zemin oluşturmayı hedeflediğini söyledi. Rapor ve sonuç bildirgesi sendikaların katılımıyla ileriki bir tarihte yayınlanacak. Önceki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal ortakları ağırlayacak. Sendika temsilcileri 30 Nisan Salı günü Beştepe’de düzenlenecek programda aynı masada buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda sosyal taraflara hitap ederek dayanışma mesajı vermesi öngörülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ