İstanbul'da lüks bir restoranda garsona asker üniforması giydirilerek şov yapması ve servis yapması sosyal medyada geniş tepki topladı. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hem şahıs hem de işletme hakkında soruşturma başlatırken İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı.

Askeri Üniforma Restoran

3 kişi gözaltında

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerin ardından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.'ye ait olduğu tespit edilmiştir. Videoda görülen kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. olduğu belirlenmiştir. Olayla ilgili olarak, işletme sahibi A.K., işletme mesul müdürü A.G. ve görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan adli işlem başlatılmıştır.

İzmir'de akraba ziyareti zehir oldu: Balkondan düşen kadın hayatını kaybetti! İzmir'de akraba ziyareti zehir oldu: Balkondan düşen kadın hayatını kaybetti!

Sınır dışı kararı

Açıklamanın devamında, oturma izni bulunmayan ve sigortasız olarak çalıştıkları belirlenen M.I., A.R., H.M.Y.A. adlı yabancı uyruklu şahısların muhafaza altına alındığı ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı belirtilirken, ayrıca olayın yaşandığı iş yerinin Turizm İşletme Belgesi'nin iptal edildiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi