ADD Menemen Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, "Emperyalist güçlerin hizmetkarları, Cumhuriyetimizin temeline dinamit koymaya çalışırcasına milletimizin sinir uçlarına dokunmaya başladı" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, ÇEDES projesinin eğitim çağındaki çocukların ruh sağlığını bozacak şekilde bilim dışı uygulamalar içerdiği ve Menemen'de de bu projenin Müftü ve okul idarecilerinin öncülüğünde gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Ne yazık ki Menemen'de de bu çalışmalarını Müftü ve okul idarecilerinin öncülüğünde gerçekleştiren bu zihniyet; öğrencilerimizi Kubilay'ın katillerinden birisi olan Esat Erbili'nin türbeye çevrilen mezarına götürerek gerçekleştirdi. Menemen halkının nefret ve üzüntüyle karşıladığı bu olay; Anayasa ve yasalar çerçevesinde suç teşkil etmektedir."

SONDAKİKA: İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu! SONDAKİKA: İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu!

ADD Menemen Şubesi, bu olayı nefretle kınadığını ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ettiğini açıkladı. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin "Laik Hukuk Devleti" olduğunu belirleyen ilk adımların 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen üç temel devrim yasası olduğunu da hatırlatıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ