CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun CHP'ye katıldığını duyurdu. Yanıkömeroğlu'nun kim olduğu, yaşının kaç olduğu ve nereli olduğu merak konusu oldu.

AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU KİMDİR?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 11 Mayıs 1966'da Ankara'da doğdu. İlköğrenimini Çankaya İlkokulu'nda tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde aldı. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Yapım Stratejisi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Yanıkömeroğlu, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra inşaat sektöründe 30 yıldan uzun bir süredir mühendis ve yönetici olarak çalışmaya devam etti. İnşaat mühendisliği kapsamında alt yapı, üst yapı, raylı sistemler gibi birçok projede üst düzey yöneticilik yaptı. Ayrıca, bir müşavirlik firmasının kurucuları arasında yer alarak Proje Mühendisliği, Planlama Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlendi.

Milli Sörfçü Çağla Kubat'tan Radyo Ege'ye özel açıklamalar: "Windsurf turnuvasında görsel bir şölen yaşatacağız" Milli Sörfçü Çağla Kubat'tan Radyo Ege'ye özel açıklamalar: "Windsurf turnuvasında görsel bir şölen yaşatacağız"

İş hayatının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ve işitme engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yaptı. 25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak siyasete girdi. İYİ Parti'nin çeşitli kongrelerinde Genel İdare Kurulu üyesi seçildi ve Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlendi. Yanıkömeroğlu, İYİ Parti bünyesinde sosyal sorumluluk projelerine liderlik etti. Kadın Politikaları Başkanlığı altında "Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri" projesini hayata geçirdi ve bu kooperatiflerin Adana-Çukurova, Aydın-Nazilli, Düzce ve Muğla-Bodrum gibi şehirlerde faaliyet göstermesini sağladı. Bu projeyle kadınları ekonomik hayata dahil ederek güçlendirmeyi ve ekonomik sosyal hayata katılımlarını sağlamayı hedefledi.

Kaynak: Haber Merkezi