FIBA Europe Cup finalinin rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın NINERS Chemnitz ekibini evinde konuk etti. İlk çeyreği 19-18 geride tamamlayan Bahçeşehir Koleji, ikinci çeyrekteki etkili performansıyla devreyi 55-38 önde kapatarak avantajı yakaladı. Chemnitz, üçüncü çeyrekte farkı kapatırken, son çeyrek 67-67'lik eşitlikle başlamış oldu.

Ali Koç TFF Başkanı Büyükekşi'ye sert konuştu: 'Son derece kindar bir başkanımız var' Ali Koç TFF Başkanı Büyükekşi'ye sert konuştu: 'Son derece kindar bir başkanımız var'

Maçın son bölümünde Bahçeşehir Koleji, farkı 11 sayıya çıkararak öne geçti. Ancak maç uzatmaya gitti ve uzatma bölümünde de Bahçeşehir Koleji, 105-95 üstünlüğüne rağmen fark 11 sayıdan az olduğu için NINERS Chemnitz FIBA Europe Cup'ta şampiyon oldu. Bahçeşehir Koleji'nin şampiyon olabilmesi için rakibini 11 sayıdan fazla farkla yenmesi gerekiyordu. İlk karşılaşma Almanya'da oynanmış ve NINERS Chemnitz, 85-74'lük skorla galip gelmişti. Bahçeşehir Koleji, organizasyonun yarı finalinde İtalya'nın Itelyum Varese takımını elemişti. NINERS Chemnitz ise yarı finalde İspanya temsilcisi Surne Bilbao Basket'i eleyerek finale yükselmişti.

Kaynak: Haber Merkezi