Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı süren ve Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan sağlık kompleksi hakkında detayları paylaştı. Bakan Koca, öğle namazını kıldığı Fatma Fitnat Camisi'nden sonra bölge esnafını ziyaret edip vatandaşlarla sohbet ettikten sonra hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Koca, Türkiye genelinde şu anda 24 şehir hastanesinin hizmet verdiğini, 14'ünün ise inşaatının devam ettiğini belirtti

Muğla, Malatya ve Van gibi büyük şehirlerde de şehir hastaneleri projesinin hayata geçirileceğini ifade etti. İstanbul'a ilave olarak planlanan 3 şehir hastanesinden biri olan Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin, 5 bin 108 yataklı bir sağlık kampüsüne dönüşeceğini söyledi.

SANCAKTEPE ŞEHİR HASTANESİ ÖZELLİKLERİ

Sancaktepe'de inşa edilen 4 bin 100 yatak kapasiteli hastanenin, yanında yer alan 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ile entegre olacağını ve toplamda 5 bin 108 yataklı bir sağlık kampüsü oluşturacağını anlattı. Ayrıca, hastanenin kapalı alanının bir milyon metrekare olacağını ve 6 farklı hastaneden oluşan bir sağlık kampüsüne ev sahipliği yapacağını belirtti.

26 Nisan 2024 Cuma İzmir nöbetçi eczaneler 26 Nisan 2024 Cuma İzmir nöbetçi eczaneler

BAHAR PROJESİ VE NADİR HASTALIKLAR İÇİN ÖZEL TEDAVİ

Koca, BAHAR Projesi kapsamında, bağımlı hastalar için bir rehabilitasyon merkezinin de Sancaktepe'de yer alacağını duyurdu. Ayrıca, nadir hastalıkların tedavisine yönelik olarak gen ve hücre terapi hastanesinin de bu kompleks içinde yer alacağını ve bu hastanenin dünyada bir ilk olacağını ifade etti.

SİMÜLASYON MERKEZİ VE SAĞLIK PERSONELİ

Hastane kompleksi içinde bir simülasyon merkezinin de yer alacağını belirten Koca, bu merkezin laparoskopik ve robotik müdahalelerin yanı sıra eğitim açısından da önemli olacağını vurguladı. Sağlık Bakanı, projenin tamamlanmasıyla birlikte hastanede en az 20 bin çalışanın hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Karar