Özellikle sahil bölgelerinde yaşayanlar ve tatilciler, bayram tatilinde serin suların keyfini çıkarmak için hazırlıklarını yapıyor. Meteoroloji raporlarına göre, bayram tatili boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

İç Anadolu ve Ege bölgelerinde hava sıcaklıklarının 25-30 derece aralığında seyredeceği tahmin edilirken, Güney sahillerinde ise sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Özellikle Antalya, Muğla, İzmir gibi sahil şehirleri, bayram tatili için denize girilebilecek en ideal destinasyonlar arasında yer alıyor. Turkuaz renkli sularıyla ünlü Akdeniz ve Ege kıyıları, temiz plajları ve muhteşem doğasıyla tatilcileri kendine çekiyor.

Peki bayramda nerelerde denize girilir? İşte listesi:

1. Kabak Koyu, Fethiye

Fethiyekabak

Faralya Koyu'nun gizemli güzelliklerinden biri olan Kabak Koyu, doğanın içinde huzur dolu bir tatil sunuyor. Muhteşem manzaralar eşliğinde kamp yapabilir veya bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.

2. Kaş, Antalya

Kasantalya

Tarihi dokusuyla dikkat çeken Kaş, Nisan ayında bile denize girilebilecek sıcaklıklarıyla tatilcileri karşılıyor. Aynı zamanda kahvaltıları ve mezeleriyle ünlü olan Kaş, keyifli bir tatilin kapılarını aralıyor.

3. Kuşadası, Aydın

Kusadasıaydın

Eşsiz doğası ve turistik yerlere yakınlığıyla dikkat çeken Kuşadası, Nisan ayında da ziyaretçilerini ağırlıyor. Meryem Ana Evi, Şirince ve Güvercinada Kalesi gibi görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

4. Didim, Aydın

Didimaydın

Tarihi ve doğal güzelliklerin bir araya geldiği Didim, mavi denizi ve eşsiz koylarıyla huzurlu bir tatil sunuyor.

5. Alanya, Antalya

Alanyaantalya

Deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu bölgelerden biri olan Alanya, gösterişli otelleri ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin favori rotalarından biri.

6. Seferihisar, İzmir

Seferihisarizmir

Tarih ve doğanın iç içe geçtiği Seferihisar, sakin ve huzurlu bir tatil için ideal bir seçenek.

7. Ayvalık, Balıkesir

Ayvalikbalikesir

Cunda Adası'nın yanı sıra birçok doğal ve tarihi güzelliği bünyesinde barındıran Ayvalık, kültürel özellikleriyle de dikkat çekiyor.

8. Datça, Muğla

Datçamuğla

Datça'nın turkuaz koylarında yüzmenin keyfi bir başka. Palamutbükü, Hayıtbükü ve Kargı gibi doğal güzelliklerin yanı sıra Knidos Antik Kenti de ziyaret edilmeye değer.

Türk mutfağının geleneksel tarifi Ali Nazik nasıl yapılır? Türk mutfağının geleneksel tarifi Ali Nazik nasıl yapılır?

9. Çeşme, İzmir

Çeşmeizmir

Rüzgarıyla ünlü Çeşme, yelken sporu yapmak isteyenler için mükemmel bir destinasyon. Ayrıca Alaçatı'nın renkli sokaklarında gezinmek de keyifli olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi