Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlere oy hesabıyla girilmediğini ve sadece 370 yerde aday gösterdiklerini belirtti. Destici, "Yoksa her yerde aday çıkarırdık ve maksimum oyumuzu almaya çalışırdık. Fakat biz bir yerel seçim olduğu bilinciyle ve özellikle de Cumhur İttifakı'nın bir bileşeni olduğumuz için, Cumhur İttifakı'na da kaybettirmeme adına sadece 370 yerde aday gösterdik." dedi. Parti binasında yaptığı açıklamada, İstanbul Gayrettepe'deki bir binada çıkan yangında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediğini belirten Destici, seçim sonuçlarının ülke, millet, devlet ve terörle arasına mesafe koyan siyasi parti ile adaylara hayırlı olmasını niyaz ettiğini söyledi. Yarın Ankara'da başkanlık divanı toplantısı yaparak seçim sonuçlarını değerlendireceklerini ifade etti.

Özgür Özel, AK Parti genel merkezinde! Özgür Özel, AK Parti genel merkezinde!

Cumhur İttifakı hassasiyetlerinden dolayı büyükşehirler başta olmak üzere pek çok il ve ilçede aday göstermediklerini hatırlatan Destici, "Buna ilaveten yine Doğu ve Güneydoğu'da özellikle PKK'nın siyasi uzantısı partinin kazanma ihtimali olan yerlerde de yine terörle mücadeledeki hassasiyetimizle aday göstermedik." diye ekledi. Destici, 1400 seçim çevresinin 370'inde aday gösterdiklerini belirterek, Sivas ile 17 ilçe ve 9 belde belediyesini kazandıklarını anımsattı. Bazı yerlerde itiraz süreçlerinin devam ettiğini dile getiren Destici, itirazların partisinin lehine sonuçlanmasını umut ettiğini vurguladı.

''DEM PARTİ, PKK'NIN SİYASİ PARTİSİDİR!''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelenin topluca yapılması gerektiğini vurgulayarak, DEM Parti'nin PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu ve bunu gizlemediğini belirtti. DEM Parti'nin özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehirde CHP ile işbirliği yaptığını iddia eden Destici, seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oyların bir kısmının DEM Parti, TİP ve İYİ Parti'nin oyları olduğunu savundu.

Van'da yaşanan istenmeyen olaylara da değinen Destici, DEM Parti'nin aday gösterdiği kişinin vatan haini olduğunu ve PKK terör örgütünün sözcülüğünü yaptığını iddia etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun DEM Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayının adaylığının geçersiz olduğunu belirttiğini aktaran Destici, ancak DEM Parti'nin hala vatandaşları sokağa çağırdığını ifade etti. Bu çağrıya uyanların ve terör örgütünün sempatizanlarının bedelini ödeyeceğini belirten Destici, benzer hadiselerin Türkiye'de yaşandığını hatırlattı ve bu tür çağrılara uyanların kendi nasiplerini alacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi