Estetik Cerrah Dr. Julian De Silva'nın altın oran hesaplamalarına göre Bella Hadid, dünyanın en güzel kadını unvanını kazandı. Dünyaca ünlü estetik cerrah Dr. Julian De Silva, altın oranı kullanarak yaptığı matematiksel hesaplamalar sonucunda Bella Hadid'i dünyanın en güzel kadını olarak ilan etti. De Silva, Hadid'in yüz hatlarının altın orana %94.35 oranında uyduğunu ve bu sayede estetik açıdan en kusursuz yüze sahip olduğunu belirtti.

Burç tarihleri ve özellikleri (2024) Burç tarihleri ve özellikleri (2024)

Altın Oran Nedir?

Antik Yunanlılardan beri kullanılan altın oran, doğada ve sanatta ideal güzelliği temsil eden bir matematiksel orandır. Bu oran, iki parçanın birbiriyle ve bütünüyle olan oranını belirler. Estetik cerrahlar, altın oranı kullanarak yüz hatlarının simetrisini ve oranlarını değerlendirirler.

Bella Hadid'in Başarısı

Bella Hadid'in Başarısı
De Silva, yaptığı açıklamada Hadid'in yüzünün tüm unsurlarının altın orana mükemmel bir şekilde uyduğunu ve bu nedenle onu dünyanın en güzel kadını olarak seçtiğini söyledi. Hadid'in gözleri, kaşları, burnu, dudakları, çenesi ve kulakları altın orana en yakın oranlarda olduğu için estetik açıdan kusursuz bir yüze sahip olduğu belirtildi.

Bella Hadid Kimdir?

Isabella Khairiah Hadid veya bilinen adıyla Bella Hadid (d. 9 Ekim 1996, Washington, DC), Filistin-Hollanda asıllı Amerikalı modeldir. Kariyeri boyunca, uluslararası Vogue dergisinin kapaklarında 29 kez yer aldı. 2022'de İngiliz Moda Konseyi tarafından "Yılın Modeli" seçildi. Time dergisi, 2023 yılındaki listesinde onu "dünyanın en etkili 100 kişisinden biri" olarak gösterdi.

Washington, DC'de doğup Santa Barbara, Kaliforniya'da büyüyen Bella, modellik kariyerine 16 yaşında başladı. Ağustos 2014'te IMG Models ile sözleşme imzaladı ve ertesi ay New York Moda Haftası çıkışını yaptı. 2016 yılında, Models.com için sektör profesyonelleri tarafından "Yılın Modeli" seçildi. 2017'de, Vogue dergisinin beş uluslararası baskısında (Çin, İspanya, Brezilya, Avustralya ve Arabistan) yer alarak Hollandalı model Doutzen Kroes'un bir yıl içinde en çok "Vogue Eylül kapağı rekorunu" kırdı. 2023 yılı itibarıyla "dünyanın en başarılı modellerinden biri" olarak kabul edilen Bella Hadid, hayranları tarafından yakından takip edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ