Konuya ilişkin Beypazarı yetkilisi Marketing Türkiye’ye açıklamalarda bulundu. Açıklama şu şekilde:

Beypazarı yetkilisinden ilk açıklama

“İsviçre’de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bununsa sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Öyle ki bugün sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviye gıdaları tüketiyor. Kemik erimesini durdurmak için her bir kapsülünde 3mg bor olan takviye gıdalar var. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak belirlerken, AB üye ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5. Amerika’dan Avustralya’ya, Hollanda’dan Belçika’ya pek çok ülkeye ürün gönderen bir marka olarak İsviçre’ye de 7 yıldır ürünlerimizi gönderiyoruz” dedi.

Beypazarı yetkilisi, yeraltı kaynak sularının yağışlardan oldukça etkilendiğini ve değerlerinin de dönemsel olarak değiştiğinin altını çizdi. Yetkili, yurt dışına gönderilen ürünlerde 2022'de yapılan ölçümlerde bor mineralinin 0,33, 2023’te ise 1 olarak ölçümlendiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir amblem mi kullanacak? Açıklama geldi! Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir amblem mi kullanacak? Açıklama geldi!

Maksatlı çıkarılmış olabilir 

Beypazarı yetkilisi İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun yaptığı analizlerin  içme suyu kriterleriyle maden sularını analiz ettiğini ifade ederken, tüm içeceklerin farklı analizlere tabi tutulmaları gerektiğini söyledi. Bununla beraber bu haberlerin maksatlı çıkarılmış olabileceğini dile getirirken konu hakkında resmi açıklama için çalıştıklarını ifade etti.

Ne olmuştu ?

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu (FSVO), Türkiye’den gelen bir soda markasında yüksek miktarda bor bulunduğunu açıklamış, bu durum, tüketiciler arasında endişe yaratmıştı.

FSVO, bu markaya ait sodanın tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Bor, doğada bol miktarda bulunan bir element olup, çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılır. Ancak, yüksek miktarda bor tüketimi, insan sağlığı için zararlı olabilir.

FSVO, tüketicileri bu konuda bilgilendirmek için yayınladığı duyuruda, tüketicilerin Beypazarı markasına ait sodaları tüketmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak: Marketing Türkiye