Kadın cinayetlerine çare KADES değil! Bilici, "Farklı projelere ihtiyaç var!" diyor!
Gelecek Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Bilici, vermiş olduğu soru önergesinde kadına şiddetin önlenmesi hususunda uygulamaya geçirilen ve Mart 2018’den bu yana kullanılan KADES uygulamasına dair istatistikleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. Bilici’nin vermiş olduğu soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mart 2018’den bu yana uygulamayı 6.013.250 vatandaşın indirdiğini belirtti. İçişleri Bakanının cevabının ardından X hesabından konu ile ilgili açıklama yapan Bilici, kadına yönelik şiddetin çok ciddi boyutlara ulaştığını, artan şiddet olayları karşısında kararlıkla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Bilici, ülkemizde yaşayan kadınların bir panik butonu niteliğinde olan bu uygulamaya gösterdikleri rağbetin ülkemiz açısından üzücü bir boyuta taşındığını, kadın cinayetlerinin önüne geçecek farklı projelerin de hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Altılı Masa'nın kaybedenleri: Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener dönemi sona erdi! Altılı Masa'nın kaybedenleri: Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener dönemi sona erdi!

1)2023 Yılında kaç vatandaşımız KADES uygulaması üzerinden destek talebinde bulunmuştur?

2)2023 Yılında KADES vasıtasıyla şiddet ihbarında bulunan vatandaşlarımızın, ülkemizin bölgelere göre dağılımı nedir?

3)2023 Yılında KADES'in etkin bir şekilde kullanılmadığı bölgelerimizde, uygulama tanıtım faaliyetleri ne sıklıkla ve kimler aracılığıyla gerçekleştirilmiştir?

4)2023 yılı Aralık ayı itibariyle KADES'i tanıtmayı hedefleyen kaç faaliyet gerçekleştirilmiştir? Bu faaliyetler hangi ilimizde gerçekleştirilmiştir?

5)2023 Yılında kaç vatandaşımız KADES'e bildirimde bulunmasına rağmen şiddet sonucu hayatını kaybetmiştir?

6)İçişleri Bakanlığı'nın kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin önlenmesi hususunda farklı çalışmaları var mıdır?

Bakanin Cevabi (1)

Soru Önergesi̇ 2 (1)

Kaynak: BÜLTEN