Nevşehir, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve enlem olarak 38° 12' ile 39° 20', boylam olarak ise 34° 11' ile 35° 06' arasında konumlanmıştır. İl, genellikle Orta Kızılırmak Havzası'na dahil olmakla birlikte, Derinkuyu ilçesi Konya Kapalı Havzası'nda yer alır. Nevşehir, Türkiye'nin tam ortasında bulunur ve yüzölçümü 5.392 km²'dir, ülke topraklarının binde 7'sini kaplar.

İl merkezi, Kızılırmak Vadisi'nin güney yamacına kurulmuştur ve rakımı 1.150 metredir. Erciyes, Melendiz ve Hasan Dağı gibi eski yanardağların kül ve lav birikintilerinden oluşan geniş bir platoda yer alır. İl, doğuda Kayseri'nin Yeşilhisar, İncesu ve Merkez ilçeleri, kuzeydoğuda Yozgat'ın Boğazlıyan ve Şefaatli ilçeleri, kuzeybatıda Kırşehir'in Mucur ilçesi, güneyden ise Niğde, Aksaray Merkez ve Ortaköy ilçeleri ile çevrilidir. Peki, Nevşehir'de hangi dağlar var? 

NEVŞEHİR'DE HANGİ DAĞLAR VAR?

Erdaş Dağı

Ankara'da sel felaketi: Evler ve bahçeler balçıkla kaplandı! Ankara'da sel felaketi: Evler ve bahçeler balçıkla kaplandı!

Erdaş Dağı

Nevşehir'in en yüksek noktası olan bu dağın yüksekliği 1.982 metre olarak kaydedilir. Bu dağ, Derinkuyu ilçe sınırlarında bulunur ve en yakın yerleşim yerleri Özlüce ve Çakıllı köyleridir.

Hodul Dağı

Hodul Dağı

Nevşehir-Kayseri il sınırında bulunan ve Ürgüp Yeşilöz köyüne oldukça yakın bir konumda yer alan bu dağın yüksekliği 1.937 metre olarak ölçülmüştür. Bu dağ, Nevşehir'in en yüksek ikinci dağı olarak bilinmektedir.

Hırkadağ

Hırkadağ

Yüksekliği 1.683 m olup Gülşehir Dadağı köyüne yakındır. Nevşehir'in bilinen dağlarından bir tanesidir.

Oylu Dağ

1.642 m yüksekliğe sahip olan bu dağ, Uçhisar belde sınırları içerisinde yer almaktadır. Nevşehir'de bilinen ve önemli dağlardan bir tanesidir.

Kaynak: Haber Merkezi