Rakıya bir zam daha geldi| Rakıda son fiyatlar ne kadar oldu? Rakıya bir zam daha geldi| Rakıda son fiyatlar ne kadar oldu?

Bitcoin'in halving'e 12 saatten az bir süre kala, kripto para uzmanları Bitcoin'in halving sonrası nasıl hareket edeceğine ilişkin öngörülerini dile getirmeye devam ediyor. Bitcoin savunucuları, halving'in ardından yükseliş beklentilerini korurken, bazı karamsar yorumcular ise olası bir düşüş için nedenler aramaya devam ediyor. DLT Bilim Vakfı'nın kurucusu ve University College London profesörü Paolo Tasca, DL News'e verdiği demeçte, son yükseliş trendi, makroekonomik görünüm ve olası madenci satışlarının Bitcoin'in yükselişindeki en büyük engeller olduğunu belirtti. Geçmiş verilere dayanarak Bitcoin'in ödül yarılanmasının ardından yükseliş eğilimine girdiğini öne sürenler, tarihin tekrar edeceği inancını destekliyor. Ancak, bazı kişiler mevcut durumun farklı olduğunu düşünüyorlar.

Bitcoin, bu yıl 12 milyar doların üzerinde fon girişiyle ETF desteğiyle hızlı bir yükseliş kaydetti. Bu durum, kripto piyasasına yeni ve geniş bir yatırımcı profili dahil olurken, bazı uzmanlar halving'in ardından gerçekleşenin satılması durumunda satışların hızlanabileceği uyarısında bulunuyor. Makroekonomik faktörlerin halving sonrası Bitcoin rallisini etkileyebileceğini vurgulayan Paolo Tasca, yüksek faiz oranları ve yüksek enflasyonla birlikte likidite sıkışıklığına doğru ilerlendiğini belirtti. Önceki halving'lerde faiz oranlarının neredeyse sıfır olduğunu hatırlatan Tasca, bunun riskli varlıkları teşvik eden bir faktör olduğunu söyledi. Ancak, mevcut durumda dolar getirisinin cazibesini koruması, belirsizlik durumlarında kripto paraların riskli varlıklara karşı önemli bir alternatif olarak öne çıkmasını sağlıyor.

Bitcoin madencilerinin piyasanın en büyük balina gruplarından biri olduğuna dikkat çeken Tasca, 5 milyar dolarlık Bitcoin'i taşıdıklarını ima ederek, yarılanma sonrası yeni alımlar planlayan bazı büyük madencilik şirketlerinin bu alımları finanse etmek için Bitcoin satabileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi