AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco’da yediği ıstakozu paylaşmasının ardından başlayan tartışmaların devam ettiği günlerde  AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun “Biz bu milletin ta kendisiyiz'' selfisi yeni bir tartışmaya kapı açmıştı. TBMM’de AK Parti’yi ziyarete gelen partililerle selfie çekip paylaşan Bahadır Yenişehirlioğlu, paylaştığı fotoğrafta kolunda takılı olan 562 bin liralık lüks Rolex saatinin görülmesi üzerine gelen tepkiler karşısında paylaşımını silmek zorunda kalmıştı. Yenişehirlioğlu söz konusu kareyi silip "Alın teriyle helal yoldan edindiğim saatimi takmaya devam edeceğim" demişti. 


Ozan Gündoğdu'ya göre üç olasılık var...

Gazeteci Ozan Gündoğdu, Bahadır Yenişehirlioğlu'nun kolundaki pahalı saatlerle ilgili üç olasılık olabileceğini gündeme getirdi.


İşte Ozan Gündoğdu'nun paylaşımı...
Oyunculuk gelirlerinden üç aşağı beş yukarı haberim var. Bu bilgime dayanarak 3 olasılık bulabildim; 
1- Yenişehirlioğlu’nun aileden kalma ciddi bir serveti var.
2- Yenişehirlioğlu’na “bir biçimde” saat hediye ediliyor. 
3- Yenişehirlioğlu bu saatlerin sahibi değil, saatleri kiralayarak caka satıyor.
Bu saatler eğer jön falan değilseniz oyunculuk gelirleriyle edinilemez. 
1’nci olasılığa diyecek çok şey var da, demeye gerek yok.
2’nci olasılık hepimizi ilgilendirir zira bu kişi çoğunluk partisinin grup başkan vekilidir. Bu kişiler yasa yapıcıdır, vergi koyucudur. Bu hediye değil, rüşvet olur.
3’ncü olasılıkta aşağılık kompleksli bir siyasetçinin eksiğini gösterişle kapatma çabası var. Bu da acıklı bir durumdur.
Yine en iyi olasılık 1’incisi…


Payitaht Abdülhamit'ten Manisa Milletvekilliğine...


 'Payitaht Abdülhamit' dizisinde 'Tahsin Paşa' karakterine hayat veren Bahadır Yenişehirlioğlu, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti Manisa Milletvekili seçilmiş ardından AK Parti Grup Başkanvekili olarak görevlendirilmişti.

Dedesi İzmir'in ilk belediye başkanı...


Bahadır Yenişehirlioğlu'nun İzmir'in tarihi açısından ayrı bir önemi var. Şimdilerde pahalı saat merakı yüzünden başı ağrıyan Bahadır Yenişehirlioğlu,  İzmir’in ilk belediye başkanı Yenişehirli Ahmet efendinin torunu. 

İzmir’de 6 Mayıs 2024 elektrik kesintileri… İzmir’de elektrik olmayacak bölgeler İzmir’de 6 Mayıs 2024 elektrik kesintileri… İzmir’de elektrik olmayacak bölgeler

Yenişehirlizade Ahmet Efendi kimdir?

İzmir Belediyesi, 25 Kasım 1867 tarihinde resmî olarak kurulmuş, 1868 yılından itibaren fiilen çalışmaya başlamıştır. Belediyenin ilk başkanı Yenişehirlizade Ahmet Efendi’dir. Yenişehirlizade Ahmet Efendi, 1832 yılında İzmir’de doğmuştur. Babası, İzmir’in önemli tüccarlarından Yenişehirli Ahmet Efendi’dir. Ahmet Efendi, ilk eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra, İstanbul’da öğrenim görmüştür. İstanbul’da eğitimini tamamladıktan sonra, İzmir’e dönerek ticaretle uğraşmaya başlamıştır.
Ahmet Efendi, İzmir’in önemli bir sivil toplum lideriydi. İzmir’in kalkınması için çalışmalarda bulunmuştur. 1867 yılında, İzmir Belediyesi’nin kuruluşunda önemli rol oynamıştır. 1868 yılında, belediyenin ilk başkanı seçilmiştir.

Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir?

Pahalı saatlere olan tutkusuyla gündeme gelen Bahadır Yenişehirlioğlu 1962'de Manisa Akhisar’da doğmuş. Lisesi’ni bitirdikten sonra empresyonizmin izlerini takip etmek için Paris’e gitmeye niyet etmiş bir ara. Annesinin "kulağı kesik Van Gogh gibi mi olacaksın?" iğnelemesi üzerine hukuk okumaya karar vermiş bir isim. Edebiyat dünyasına 2011 yılında adım atan yazar ve aktör Yenişehirlioğlu’nun eserleri:
Beyaz Usta Siyah Çırak / Kerime / Son Hasat / Aşk Cephesi / Aşk Çölü / Kanaviçe / Kara Güneş / Tahta At / Hünkârım
Yenişehirlioğlu Yer aldığı diziler ve sinema filmleri, katıldığı televizyon programları ve seslendirdiği kliplerle önemli bir kitlenin dikkatini çekmeyi başarmış biri. Hele Yedi Güzel Adam da canlandırdığı sahaf İsmail Bey karakteri, Sevda Kuşun Kanadında Saatçi Hüsnü, Payitaht Abdülhamid de Tahsin Paşa, Direniş Karatay ve Vecihi Hürkuş filmlerindeki Ratip Albay ve Alpdoğan bey karakterlerindeki yorumu ile oyunculuktaki başarısının uzun soluklu olacağının ipuçlarını vermiş.
Yenişehirlioğlu Romancı ve Aktör kişiliği ile pek çok ödülünde sahibi, evli ve iki çocuk babası.

Kaynak: Haber Merkezi