Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılında yaşanan atamalar sonrası gerginlikler dinmek bilmiyor. Üniversitenin ilk seçimle göreve gelen rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder, dün kampüse alınmadı.

Bu olay, akademisyenler ve Boğaziçi camiasında büyük tepkilere yol açtı. Prof. Dr. Mine Eder, X hesabından yaptığı paylaşımda;

“Az önce 1992-2000 yılları arasında yaptığı rektörlük de dahil 50 yılını Boğaziçi Üniversitesine vermiş Üstün Ergüder hocamızın kampüse alınmadığını öğrendim. Yazıklar olsun! Bilmeyenler için, kendisi Boğaziçi’nin ilk seçilmiş rektörüdür. Ve herkesin fotoğrafını çektiği kampüsün ana yeşil meydanının ismi Üstün Ergüder meydanıdır.” dedi.

Ercan Pala: 'Dervişoğlu, Özel gibi zoru başardı' Ercan Pala: 'Dervişoğlu, Özel gibi zoru başardı'

Prof. Dr. Üstün Ergüder kimdir?

Prof. Dr. Üstün Ergüder kimdir?

Prof. Dr. Üstün Ergüder, lise eğitimini Robert Kolej'de, lisans eğitimini ise İngiltere Manchester Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde tamamlamıştır. Doktorasını ABD Syracuse Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi dalında yapan Ergüder, 1969-2000 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Aynı üniversitede 1988-1992 yılları arasında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı, 1992-2000 yılları arasında ise Rektör olarak görev yapmıştır. 2000 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve Üniversite’nin İstanbul Politikalar Merkezi'nin Direktörü olarak görev yapmaktadır. ABD'de State University of New York ve Syracuse üniversitelerinde de "misafir profesör" olarak ders vermiş olan Ergüder, Michigan Üniversitesi'nde ise "misafir araştırmacı" olarak bulunmuştur. Ergüder'in yurt dışında yayımlanan bilimsel makalelerinin yanı sıra iki kitabı da bulunmaktadır.

Tepkiler çığ gibi büyüyor
Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kampüse alınmaması olayına tepkiler çığ gibi büyüyor. Birçok akademisyen ve Boğaziçi mezunu, sosyal medya hesaplarından bu duruma tepki gösteriyorlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ