BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 489,81 puan artarak, toplam işlem hacmi 123,6 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 4,47, holding endeksi yüzde 5,43 değer kazandı.

Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 7,21 ile sigorta oldu.

Günü 9.618,83 puanla rekor seviyeden tamamlayan BIST 100 endeksi, aynı zamanda tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

ABD'de işsizlik oranı ise yüzde 3,9'dan yüzde 3,8'e geriledi

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre ABD'de tarım dışı istihdam mart ayında 303 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti, işsizlik oranı ise yüzde 3,9'dan yüzde 3,8'e geriledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından dikkatle izlenen ortalama saatlik kazanç ise beklentilere paralel olarak yüzde 0,3 artışla 34,69 dolara yükseldi.

Analistler, Fed yetkililerinin, bankanın beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine ilişkin dünkü sözlerini hatırlatarak, son istihdam verilerinin ülkede iş gücü piyasasının dirençli kalmaya devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.

İş gücü piyasasındaki sıkı duruşun, Fed'in faiz oranlarını düşürmek için acele etmeye gerek olmadığı yönündeki görüşü güçlendirdiğine dikkat çeken analistler, bu yıl beklenen faiz indirimlerinin gecikebileceğini belirtti.

Bakan Işıkhan'dan "Kadın İstihdamı" açıklaması Bakan Işıkhan'dan "Kadın İstihdamı" açıklaması

Analizcilere göre, haftaya Ramazan Bayramı tatili öncesinde Borsa İstanbul, 9 Nisan Salı günü saat 12.40'a kadar açık olacak.

Haftaya yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı, ABD'de Almanya'da ve Çin'de enflasyonun öne çıkacağı belirtilirken, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.650 seviyesinin direnç, 9.200 ve 9.100 puanın destek konumunda olduğu vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi