Spor şirketlerinin yılın ilk çeyreğindeki borsa performansını, açıklanan bilançolar, yapılan transferler, transfer gelirleri ve sponsorluk anlaşmaları olumlu yönde etkilerken, mali ve finansal sorunlar ile yeşil sahada yaşanan olaylar ise hisse performanslarını olumsuz etkiledi.

Spor endeksi, Ocak-Mart 2024 döneminde yüzde 6,8 değer kazandı. Bu dönemde spor şirketlerinin borsa performansı, açıklanan bilançolar, yapılan transferler ve sponsorluk anlaşmalarıyla şekillendi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, yüzde 20'lik bir artışla en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin hisselerindeki yükselişte kulübün yeşil sahalardaki başarısı ve bilançosunun karlı hale gelmesi etkili oldu. Fenerbahçe Futbol AŞ ve Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği ise ilk çeyrekte hisselerinde azalma oldu.

Beşiktaş, halka açık 4 spor şirketi arasında en yüksek piyasa değerine sahipti ve 12 milyar 348 milyon lira ile listenin başında yer aldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ise sırasıyla piyasa değerine göre Beşiktaş'ı takip etti.

Spor hisseleri mart ayında düşüş yaşadı

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüplerinin hisseleri geçen ay kayıplar yaşadı. Galatasaray yüzde 4,1, Fenerbahçe yüzde 17,7, Trabzonspor yüzde 17,9 ve Beşiktaş yüzde 23,9 değer kaybetti.

2024’te ilk evini alacaklar KAÇIRMASIN! 189 Bin hibe edilecek 2024’te ilk evini alacaklar KAÇIRMASIN! 189 Bin hibe edilecek

Son dönemde yeşil sahalarda beklenen performansı gösteremeyen Beşiktaş, borsada da yatırımcılarını üzdü. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un hisselerinde mart ayında genel bir düşüş eğilimi gözlendi ve bu eğilim, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrasında hızlandı.

Halka açık 4 spor şirketi arasında en yüksek piyasa değerine sahip olan Beşiktaş oldu.
 

Kaynak: Haber Merkezi