Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, seçim stratejilerini, hedeflerini, Buca'nın en büyük sorunlarını ve çözümlerini Son Mühür'e anlattı.

DEVA Partili Cem Avşar: Yeni anayasa değil, açlık ve yoksulluk konuşulmalıdır! DEVA Partili Cem Avşar: Yeni anayasa değil, açlık ve yoksulluk konuşulmalıdır!

"Geri bildirimler çok olumlu"

Seçim stratejilerini, "Bol bol vatandaşla bir araya geliyoruz." diyerek özetleyen Duman, süreç içinde yaşadıklarına da değindi. Her geçen gün vatandaşın desteğini arkasında hissettiğini belirten CHP'li başkan adayı, "Geri bildirimler çok olumlu olunca moralimiz artıyor. Çok ciddi bir karşılık var. Kartopunu büyütüyoruz. 31 Mart'ta çok rahat kazanacağız." ifadelerini kullandı.

"Vatandaş teknik eğitim alan kişilerin daha iyi yöneteceğini düşünüyor"

Mimar olarak önplana çıkan Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, “Toplumda daha önceden gelen bir intibamız var. Siyasetten, iş hayatından ve eğitimden güzel bir intibamız var. Hem ailemin hem kendimin. Mimar olan bir başkanın, daha doğrusu teknik eğitim almış bir başkanın belediyeyi daha iyi yöneteceğini vatandaşlar da düşünüyor.” dedi.

"En güçlü rakibim, kendim"

CHP'li Duman, en güçlü rakibinin kendisi olduğunu ifade ederken, “Bugün buradaysam 'yarın nerede olurum' diye düşünüyorum.” şeklinde görüş bildirdi.

"En büyük sorun trafik"

Buca’nın en büyük sorunlarına da değinen başkan adayı Duman, öncelikli olarak temel hizmetlerdeki eşitsizlikleri gidermeyi planladığını belirtirken, "Buca'nın sorunları aciziyete göre sıralanabilir. Park, bahçe, yol, altyapı ve çevre düzenlemesi gibi. Ancak en büyük sorun trafik. Yüzde 40'lık bir zamandan tasarruf sağlayacağını düşündüğümüz bir projemiz hazır. Yakında lansmanda bunu da açıklayacağız." dedi.

"Buca'ya kültür merkezi yakışır"

Duman, Buca’nın bir üniversite kenti olduğunu dile getirirken, "Tiyatro, sinema ve kongre salonu içeren bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Buca'mıza bu yakışır." şeklinde konuştu.

Deprem için önlemler alınacak!

CHP'li Duman, Buca’nın çok riskli yapı stoğu olduğunu ve kentin deprem bölgesinde yer aldığını belirtirken, "Dirençli yapıları çoğaltıp riskli yapı stoğunu azaltmayı ve kenti dirençli hale getireceğiz" diyerek deprem için önlemlerini sıraladı.

Erhan Kılıç'tan destek alıyor mu?

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan destek gördüğünü ifade eden Duman, “Erhan Kılıç CHP’li kimliğini her zaman gösteriyor. Her türlü desteği sağlıyor. Kendisinden görüyorum.” dedi.

"Buca'da seçmenle ittifak kurduk"

2019 Yerel Seçimleri ve 2023 Genel Seçimlerinde ittifakların yarıştığını söyleyen CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, “İttifakla Buca'da yüzde 49.6 almıştık. Benim hedefim 2019’daki ittifakın üzerine çıkmak. Buca ittifakını biz seçmenler üzerine kurduk. Bizim için balkanlardan gelen de aynı doğudan gelen de. Herkesi kapsayıcı bir yaklaşım sergiledik ve vatandaşlarımızı tek bir çatıya topladık. 2019’daki oylardan daha yüksek bir oran bekliyorum. Buca’lı bizim için inancını her defasında dile getiriyor. Hakkaniyetli yöneteceğimizi biliyor. Yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranıyla CHP seçimi kazanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kafkas Kaya