Halk TV’de yer alan habere göre, evini kiralamak için Airbnb kullanan kişiler 30 Nisan’dan itibaren evlerin içine güvenlik kamerası koyma işlemini devam ettiremeyecek. Misafirlerin mahremiyetini gizlemek için alınan bu karar doğrultusunda evin içinde güvenlik kamerası olan tüm ev sahipleri bu kameraları kaldıracak.

Tüm bölgeler için bu yasak geçerli olacak

Yasak kapsamında oturma odası ya da koridor gibi ortak alanlara dahi kamera konulmayacak. Daha önce banyo ve yatak odası gibi mahremiyet alanlarına kamera koymak halihazırda yasakken şimdi de evin içindeki tüm bölgeler için bu yasak geçerli olacak. Bunun yanı sıra evin dışına kamera koymak isteyen ev sahipleri kiralık ilanlarında bunu müşteriye açıkça belirterek kameranın konumunu göstermek zorunda kalacak. Ayrıca dışarıya konumlandırılan kameralar içeriği kesinlikle görmeyecek.

Edinilen bilgilere göre Airbnb, misafirlerin gizli kameralar konusunda çok sık şikayet etmeye başladığı gerekçesini gösterdi

Vize randevuları krizi: 3 ülkeden Türk vatandaşlara ret! Vize randevuları krizi: 3 ülkeden Türk vatandaşlara ret!

Ev sahiplerinin yasal uymaması durumunda ise Airbnb uygulamasından ihraç edilmeleri söz konusu olacak. Dolayısıyla ceza almak istemeyen kişilerin 30 Nisan dan önce evlerinin içinde bulunan kameraları kaldırması gerekiyor.

UYGULAMA TARAFINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, şunları söyledi:

"Amacımız, Airbnb topluluğuna neyin beklenildiği konusunda daha net kurallar oluşturmaktı. Bu değişiklikler, konuklarımızın, ev sahiplerimizin ve gizlilik uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda yapıldı. Politikalarımızın küresel topluluğumuza uygun olmasını sağlamak amacıyla geri bildirim almaya devam edeceğiz."

Kaynak: Halk TV