Çanakkale Valiliği, akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle vatandaşları sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, Çanakkale'de olumsuz hava şartları sebebiyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı geçici olarak yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Çanakkale'nin batı kesimlerinde akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00'den 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00'ya kadar sürecek olan gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat uyarısı yaptığı bildirildi. Yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olabileceği vurgulandı. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Başkan Ömer Eşki'nin belediye başkanlığı hedefleri: Geçmişten geleceğe Başkan Ömer Eşki'nin belediye başkanlığı hedefleri: Geçmişten geleceğe

Çanakkale Valiliği'nin açıklamasında, olumsuz hava şartları sebebiyle 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00'den 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00'ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışının tedbiren yasaklandığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi