İzmir’in kurtuluşuna özel bu sayımızda biraz bu toprakları konuşmak istedim. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu, doğum günü kutlu olsun…

İzmir’i diğer illerimizden ayıran farklı bir bakış açısı vardır. Tiyatro, Sinema ve konserlere olan ilgiyi hep sanatçıların gözünde de ayrı tutmuşlardır. İzmirliler için bir sürü cümle kurabiliriz. Mesela; İzmirliler simite gevrek, çekirdeğe çiğdem, mısıra darı der. İzmir boyozunu da unutmamak gerek tabi ki... İzmirliler biraz daha rahatına düşkündür. Belki de bu ve bunun gibi sayabileceğimiz bir sürü konuda gerçekten de şanslıyız.

Türkiye’nin üç büyük şehri İzmir görüntülerine sosyal medya hesaplarınızdan denk geliyorsunuzdur. Burası İzmir diye bir sürü muhteşem manzarası olan doğa ile iç içe gözümüzü kamaştıran yerler var. Cennetten bir köşe sanki…

 

Eskiden sinema olan yer Mezarlıkbaşı’nın da son halini görüyorsunuz .Şimdi  tarihi bir yer olarak ziyaret edilebilir halde… Bunun gibi bir sürü yer sayabiliriz . 

Eğer bir yerleşim yerinin tarihini ve doğasını, doğallığını koruyabilirsek hem daha yaşanılır hem de gelecek nesillerimize tarihimizi de anlatan güzel bir şehir bırakabiliriz .

İzmir denince…

İzmir denince aklımıza neler geliyor? Bunu sesli olarak düşünmenizi istiyorum. Aklınıza ilk olarak sizin de İzmir’in kızları geldi değil mi?  

Aslında kış aylarında her ne kadar kar yağmasa da şöyle düşünelim…Yazın denize girmek için de en az bir 70 km yol almamız gerekiyor. Aynı şekilde kışın da hemen hemen aynı kilometreyi alırsak diz boyu kar hasretimizi de noktalayabiliriz. 

İzmir Fuarı bir başkadır…

Biraz da İzmir fuarını konuşalım istiyorum. Nerde kaldı o eski bayramlar der gibi fuar içinde aynı düşünceleri paylaştığımızı duyar gibiyim. En çok da ülkelerin pavyonlarının olduğu zamanları özledim. Hatta hala Lozan kapısı girişi sol da Pakistan’ın pavyonu duruyor . Almanya’nın teknolojisi çok ilgimi çekerdi .Hollanda’nın boyumdan büyük inekleri bir de otomobil sektöründeki son model araçlara yakından bakabiliyorduk…

Arabesk müziğin zirve yaptığı zamanlardı ve tabii ki Gazinolarda da İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Rahmetli Müslüm Gürses… Bülent Ersoy’dan tutun daha birçok ünlü sanatçıları ücretli izliyorduk. Şimdi ise çim konserlerinde şarkıcıları ücretsiz izleyebiliyoruz . Artıları, eksileri ile değerlendirmekte fayda var. Daha fazla da detaylandırabiliriz ama ben bu kadarını paylaşıp sizi de hatırladıklarınızla başbaşa bırakmak isterim.

İzmir aslında anlatılmaz yaşanır bir şehir… Çok fırsatım oldu İstanbul’a gitmek için hele de bizim meslekte İstanbul’a gidip yol almak gerekir derler. Ama beni bu şehirden koparamayacak bir sürü anı var. Burada doğmadım ama doyduğun şehirdir derler ya memleketin… O yüzden bende 11 yaşında Almanya’dan gelip ayrılmayı hiç düşünmediğim İzmir’imi sizlere hatırlattım. Bildiğimiz ve gördüğümüz şeyler belki ama bazen konuşulduğunda tatlı anılarımızı da yeniden canlandırıyor. Smyrna & İzmir 

Daha çok anılarınızı biriktireceğiniz şehre selam olsun .