CHP lideri Özgür Özel'le İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ters düşmesine neden olan 'Aykut Erdoğan' bilmecesinde sıcak bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay 23 Nisan törenlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aykut Erdoğdu'nun Genel Sekreter olup olmyacağı yönündeki tartışmaları değerlendiren Cemil Tugay, "Aykut Erdoğdu genel sekreterlik görevine gelmeyecek” açıklamasında bulundu.

Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu görüştü Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu görüştü

Ne olmuştu?

31 Mart seçimlerinde Ümraniye Belediye Başkan adayı olan Aykut Erdoğdu'nun çok az oy farkıyla kaybettiği seçimin ardından ismi İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği için gündeme gelmişti. Özgür Özel'in tercihi olduğu belirtilen girişim Cemil Tugay'ın direnciyle karşılaşınca konu beklemeye alınmıştı. Cemil Tugay son açıklamasıyla tartışmalara kendisi açısından son noktayı da koymuş oldu.

İZSU'da Köseoğlu dönemi bitiyor, yerine Erdoğan geliyor...

Tıpkı Genel Sekreterlik koltuğu gibi üçlü imzayla atanabilen İZSU'da da değişim sinyalleri netleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile yola devam etmeme kararı almasının ardından İZSU Genel Müdürlüğü'ne eski Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan'ın getirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi