İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın belediye şirketlerine atama rüzgarı hız kesmiyor. Atama zincirinin son halkası İZELMAN'da yaşandı. Öztürk Kurt'tan boşalan İZELMAN Genel Müdürlüğü koltuğunun yeni sahibi Umut Tekin oldu. CHP Gaziemir eski ilçe başkanlarından olan Umut Tekin son seçimde Gaziemir aday adayları arasında yer almıştı.

Umut Tekin kimdir?

11 Kasım 1980 İzmir doğdu. 2002-2020 yılları arasında özel bir eğitim kurumunda matematik öğretmenliği ve bölüm başkanlığı yapan Umut Tekin 2020 yılından itibaren Karabağlar Belediyesi Eğitim Koordinatörlüğü görevine devam etti
     Siyasi yaşamına 1998 yılında CHP üyeliği ile atılan Umut Tekin, 1999-2002 yılları arasında gençlik kolları başkanı olarak çalıştı. 2012 yılında CHP Gaziemir İlçe Başkanı seçilen Umut Tekin bu görevini 2017 yılına kadar sürdürdü. 2018 yılında yapılan 36.CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyeliği seçimine katılan Tekin, 2020 Şubat ve Temmuz aylarında PM üyesi olarak görev yaptı. İlçe başkanlığına 2018 ilçe kongresinde kendi isteği ile aday olmayan Umut Tekin bu görevini kongreyle birlikte Kasım Özkan’a bıraktı.

İsmail Küçükkaya, '1 milyon lira maaş alıyor' iddiasına cevap verdi İsmail Küçükkaya, '1 milyon lira maaş alıyor' iddiasına cevap verdi

2018 ve 2023 seçimlerinde seçim koordinasyon kurulunda görev yapan Tekin aktif siyasi yaşamında ilçe, il kongre delegeliği ve kurultay delegeliği görevlerinde de bulundu.
     Nesin Vakfı’na ait Nesin Matematik Köyü Derneği kurucu üyeliği de yapan Tekin, ADD Gaziemir Şubesi üyeliği bulunmaktadır. Umut Tekin, Özden Tekin ile evli olup Emek adında da bir kız çocuk babasıdır.


Cemil Tugay kimleri atamıştı?


Belediye şirketlerinde değişim için düğmeye basan Cemil Tugay bu konuda bir hayli mesafe almış durumda. Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez görevden alındı. Tükenmez’in yerine Süleyman Ekinci atandı. Ekinci'nin Ankara'da iş dünyasından bir isim olduğu öğrenildi.
Başkan Tugay geçtiğimiz günlerde de, İZULAŞ Genel Müdürü Ali Celal Ergin’in yerine daha önce aynı görevi yapan mevcut Grand Plaza Genel Müdürü Arda Şekercioğlu’nu getirmişti. Şekercioğlu’nun yerine Grand Plaza Genel Müdürlüğü’ne ise Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş'nin Satın Alma Müdürü Hilmi Aksoy getirilmişti.
İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Türkoğlu görevden alınırken yerine Büyükşehir eski Meclis Üyesi Erhan Uzunoğlu atandı.
İZDOĞA'nın Yönetim Kurulu Başkanlığına Onur Eryüce, Genel Müdürlüğüne ise Yücel Kar getirilmişti. İZTARIM'a ise Ziya Çavdar atanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi