Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Erkol, seçim güvenliği önlemleri ve seçim sonuçlarına ilişkin beklentilerini paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. 

Chp Il Başkanı Foto 1

Büyük bir ilgi var

Erkol, Halkın Partisi'nin 'Türkiye İttifakı' söylemine uygun adaylar belirlediğini ve bu tercihlerin seçim sürecinde halkın sokakta gördüklerinin bir yansıması olduğunu ifade etti. "Bu süreç, CHP'nin şiddetli eleştirilerle karşılaştığı semtlerde, mahallelerde, sokaklarda bile büyük bir ilginin olduğunu; ülkenin içinde bulunduğu derin krizden çıkış için CHP’nin geniş toplum kesimleri tarafından umut olarak görüldüğünü bize gösterdi” dedi.

Mansur Yavaş Foto 2

Meral Akşener'den duygusal veda: Allah herkese böyle vedayı nasip etsin! Meral Akşener'den duygusal veda: Allah herkese böyle vedayı nasip etsin!

Mansur Yavaş rakibini ikiye katlayacak 

“Pazar gece yarısı Ankara'da tarihi bir başarı bekliyoruz” diyen Erkol ekledi, “Son 30-35 yılın tüm rekorlarının bu seçimde kırılacağına inanıyoruz. Küçük sapmalar olabilir ama Sayın Yavaş’ın rakibini ikiye katlayan bir performansla seçileceğini görüyoruz. Bizdeki anketlerde aradaki oy oranı iki kat”.

Umit Erkol Foto 3

''En az 20 belediye ile bu seçimi kazanırız''

Erkol, kazandıkları belediye sayısı ve belediye meclis üyesi sayısı açısından da rekor kıracaklarını dile getirerek, 10'un üzerinde belediyede zafer elde edeceklerini ve 10 belediyede de kazanmaya çok yakın olduklarını belirtti. “Dileriz en az 20 belediye ile bu seçimi kazanırız”.

Ümit Erkol Foto 4

''30 bin kişi sahada olacak''

Erkol, Ankaralı seçmenlere oy kullanmaları çağrısında bulunurken, sağlıklı bir sistem oluşturduklarını ve oy sayımı sürecinde herhangi bir sorun yaşanmayacağını vurguladı. Sandık görevlilerinden okul sorumlularına kadar seçim sürecinin tüm aşamalarında hazır olduklarını belirten Erkol, seçim günü CHP'nin 30 binden fazla insanı seçim güvenliği için harekete geçireceğini dile getirdi. Öte yandan Erkol, Yavaş'ın fikirleri ve duruşunun CHP ile uyum sağladığını ifade ederek, bu uyumdan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi