CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimlerden birinci parti çıktıktan sonra partisinin Meclis’te kapalı olarak yaptığı grup toplantısında CHP’ye yeni milletvekillerinin katılabileceğinin sinyalini vermişti.

Aralık ayında İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu bugün CHP'ye katıldı.  CHP'ye geçen vekil Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nu rozetini CHP lideri Özgür Özel taktı.

Özel, İstanbul 3. milletvekili Aslı Sibel Yanıkömeroğlu'na, "İstanbul 3. Bölgede zaten bir milletvekilinin 3. Bölgede çok eksikliğini hissediyorduk, depreme karşı verilecek çalışmalarda meclisteki yapıcı muhalefetimizde kendisine çok yük düşecek. Kendisini grubumuza hoş geldin diyorum" ifadesini kullanarak rozet taktı.

H C1 Krzl4 N0Uwj R8 Uy6Ahg

Özel'in açıklamaları şöyle:

Özel, "Ayşe Hanım çağrımıza uydu ve baba evine geldi. Bugün buradan yerel seçimde sadece CHP'nin değil Türkiye ittifakının kampanyasını yürüttüğümüz için başlatmamıştık şimdi buradan tüm gençleri tüm kadınları Türkiye'de hangi siyasi görüşte olursa olsun artık umudun değişimde olduğunu, artık hep birlikte baba ocağına gelmenin, niye baba ocağının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti olduğu için baba ocağı, çünkü başın sıkışınca dönebilirsin bilirsin ki çayı demlidir çorbası kaynamaktadır bacası tütmektedir, ben o bacağı tüttüren başta 81 ildeki il başkanıma, ilçe başkanlarıma kadın kollarından ilçe başkanlarına gençlik kollarına kadar yeni bir üye kampanyasını başlatıyoruz, hep birlikte baba ocağının kapılarını ardına kadar açıyoruz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devleti olduğunu vurgulayarak Cumhurbaşkanı'ndan en sade vatandaşa kadar herkesin Anayasa'ya uymak zorunda olduğunu söyledi. Özel, İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs kutlamalarında Taksim'i yasaklamasına da tepki gösterdi. CHP lideri, Hatay'a sahip çıkacaklarının da altını çizdi.

"Baba ocağının kapılarını ardına kadar açıyoruz"

Yeni bir üye kampanyasını başlatıyoruz. Hep birlikte baba ocağının kapılarını ardına kadar açıyoruz. Gençlik kolları başkanım gençleri CHP'ye gelmeye üye olmaya davet edin. CHP'ye üye olmayan ancak ilgi duyan gençlere buradan sesleniyorum, gelin bu partiye kayıt yaptırın siyaset yapın sizlere çok ihtiyacımız var.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan deprem güvenliği konusunda iktidara ve belediyelere çağrı yaptı! DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan deprem güvenliği konusunda iktidara ve belediyelere çağrı yaptı!

En çok üye yapan gençlik kollarına, ilçesine, iline, başkanına çok özel ödüller vereceğiz.

"TBMM'nin 104. yıl dönümü"

Dün TBMM'nin 104. kuruluş yıl dönümünü birlikte kutladık. Birileri aksini söyleyip tarihi bir gaf yapmış olsa da bu Meclis, dünya da tek sandıkla demokrasiyle kurulmuş Meclis'tir. Bu Meclis, savaşı yürütmüş Meclis'tir. Bu Meclis, Cumhuriyet'i ilan etmiş Meclis'tir.

Anayasa Mesajı

Zengin ve adil bir 'yi inşa etmenin yolu ve önümüzdeki görev 3 alanda adaleti sağlamaktan ibadettir diyen Özel "İlki, hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir ülke ve mahkemelerdeki adalet. İkincisi, sosyal adalet. Üçüncüsü ise ekonomik adalet. Biz bu ülkeye adalet getirene kadar ve kimsenin hakkını kimseye bırakmadan önceden açlığı sonra da yoksulluğu bitirene kadar sonuna kadar çalışacağız.

Türkiye Cumhuriyeti bir Anayasa devletidir. Elbette eleştirdiğimiz değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir ama bu ülkede devlet olacaksa en üstteki Cumhurbaşkanı'ndan en sade vatandaşına kadar herkes Anayasa'ya bağlı olacak. Bir ülkede işine gelen kısımlarını uygulayıp, işine gelmeyen kısımlarını ilan edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur" sözlerini vurguladı.

Ozgur Ozel Den 1 Mayis Cagrisi Orada Olacagim 1184220

"1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması gereken işçi bayramıdır"

1 Mayıs'ta işçiler, Taksim'e çıkmak ve kutlamak için mücadeleyi orada yaşamak istiyorlar. Şimdi yasaklıyorlar izin vermiyorlar. Kendisi de bir emekçi olan polise kanunsuz emirler veriyorlar.

DİSK bu konuda AYM'ye gitti ve kazandı. Yargı 'Taksim 1 Mayıs'ta açık olsun' derken hala Taksim'i 1 Mayıs'ta kapalı tutmak evhamdan başka bir şey değil.

Siz Taksim Meydanı'nı egemenliğiniz bayrağı olarak görürseniz siz aslında muktedir değilsiniz demektir. İşçiler orada hakkını arıyorsa sonra da evine dönüyorsa siz muktedirsiniz demektir. Taksim'i 1 Mayıs'a açın. İçeriye bir tek 1 Mayıs dışı pankart sokmayıp kutlanmasına izin vermek bugünkü iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir. Yasaklarsanız belki bir gün başka bir 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o zaman siz iktidarda olmazsınız.

"Çetin Doğan'ı hapishanede tutmak yakışmaz"

Özel, zor günlerinde Çetin Doğan'ı hapishanede tutmak yakışmaz ifadesini kullanarak,"Maalesef bir diğer tatsız husus, 83 yaşındaki Çetin Doğan'ı Silivri Cezaevine naklettiler. Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür. 80-90 yaşındaki hastalarla uğraşarak devlet otoritesi tesis edilmez. Yaşlı hastaları cezaevinde tutmak özgüvensizliktir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi