CHP'de Balıkesir'in Edremit ilçesinde uygulamaya sokulacak olduğu belirtilen 'Mor Sandık' yöntemi gelen tepkilerin ardından iptal edildi. Sıcak gelişmeyi Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından duyurdu.

İşte gazeteci Barış Yarkadaş'ın paylaşımı...

CHP büyük bir yanlıştan döndü…

Önceki gün tepki gösterdiğimiz MOR SANDIK uygulaması iptal edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Edremit İlçe Başkanlığı’nda 12 aday adayı ile buluşarak, “Eğilim yoklamasına tüm adaylar girecek. Kadın aday - erkek aday ayrımı yapılmayacak” dedi. Böylece iki kadın adayın da itiraz ettiği uygulama gündemden düştü. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da aday olmayacağını açıkladı. Edremit’te 11 adayın yarışacağı eğilim yoklaması pazar günü yapılacak.

Neler olmuştu?

Adana'da korkunç kaza umutlarını söndürdü: En büyük hayali hostes olmaktı! Adana'da korkunç kaza umutlarını söndürdü: En büyük hayali hostes olmaktı!

31 Mart seçimlerinde daha fazla genç aday ve daha fazla kadın aday gösterme konusunda hassas davranan Cumhuriyet Halk Partisi, Balıkesir’in Edremit ilçesinde 4 Şubat Pazar günü sadece kadın aday adaylarının yarışacağı “mor sandık” kurmaya karar vermişti.

İlk kez uygulanacak “mor sandık” uygulamasıyla, üyeler aday adayları Nevin Sayman ve Seval Bozkurt arasında tercih yapacak ve ön seçimin denetlenmesi için de kadın MYK üyeleri ile kadın PM üyeleri görevlendirilecekti.

Kaynak: Haber Merkezi