DEVA Partili Cem Avşar: Yeni anayasa değil, açlık ve yoksulluk konuşulmalıdır! DEVA Partili Cem Avşar: Yeni anayasa değil, açlık ve yoksulluk konuşulmalıdır!

Özgür Özel, Burcu Köksal'dan boşalan koltuğun yeni sahibi olan CHP Ankara milletvekili Murat Emir’in grup başkanvekili seçilmesinin ardından milletvekilleriyle kapalı grup toplantısında biraraya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isimlerin ağırlıkta olduğu Meclis grubunda yeni döneme ilişkin mesajlar veren Özel, “geçmişteki tartışmaları geride bırakalım. O tartışmalar bitsin artık. Asıl önemli olan bundan sonraki performanslar ve partinin, ülkenin geleceği için gösterilecek çabadır' mesajı verdiği öğrenildi.

PM'de kavga çıkartan Ufuk Çakır'ı unutmadı...

''Partinin bütünlüğüne aykırı hareket eden, parti yönetimiyle uyumlu çalışmayanlarla yol almak zordur. Parti içi uyumu bozanlarla ilgili tedbirler alınacak, gerekirse disiplin süreci başlatılacak. Partinin birliğinden, bütünlüğünden taviz vermem söz konusu olamaz” hatırlatmasında bulunan Özgür Özel, Mersin Milletvekili Ufuk Çakır'ın Saadet Partisi'ne geçmesini beklediğini dile getirdi. Saadet Partisi'nin grup kurabilmesi için CHP'den istifa ederek Saadet'e geçen Konya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın da CHP'ye dönüş yapması bekleniyor.

Ne olmuştu?

CHP'de 10 Ocak'ta gerçekleşen PM toplantısı esnasında Mersin vekilleri Hasan Ufuk Çakır ile Ali Mahir Başarır arasında tartışma çıkmış, Çakır, kendisi gibi Mersin Milletvekili olan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a "Yeter ulan!" diye bağırmıştı. Tartışmanın Mersin adaylarıyla ilgili olduğu ve  Mezitli'nin o dönemde mevcut Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı destekleyen Çakır'ın, tartışma üzerine Başarır'a bağırdığı öğrenilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi