İYİ Parti'de sular durulmuyor! Bir istifa haberi de Çiğli'den İYİ Parti'de sular durulmuyor! Bir istifa haberi de Çiğli'den

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filyos'ta Karadeniz doğalgazının karaya ulaşması töreninde yaptığı açıklamaları hakkında konuştu.

CHP'li Akın, kış aylarında ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğalgazı ücretsiz olarak vereceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 14 Mayıs'tan sonra 25 metreküp doğal gazı ücretsiz vermekle yetinmeyeceklerinin altını çizerek, "Aile Destekleri Sigortası kapsamında, bundan sonra kış aylarında bütün ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğal gazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa soğukta girmeyecek" diye konuştu. 

"Karadeniz doğal gazını gerçekten milletimiz için kullanacak ve konut tarifelerinde nitelikli indirim yapılması için çalışma yürüteceğiz" diyen Akın, şunları söyledi:

"Biz enerjiyi temel bir insan hakkı olarak görüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın karanlıkta ve soğukta kalmaması için; enerji hizmeti kaliteli, kesintisiz ve ödenebilir olacak. Bu kapsamda kış aylarının daha zorlu geçtiği illerimizden başlamak üzere doğal gaz konut tarifesinde önemli, nitelikli indirimler yapacağız."

"DOĞAL GAZI KESİLEN ABONE SAYISI YÜZDE 42 ARTTI"

Son 32 ayda doğal gaza konutlarda 17 defa zam yapıldığını belirten  CHP'li Akın, "Konut faturaları vergi, fon ve sistem kullanım bedeli hariç yüzde 230 oranında zamlandı. Vatandaşlarımız kombisini açamaz hale geldi. Resmi raporlara göre, faturasını ödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısı bir yılda yüzde 42 oranında arttı. Bu durum, Türkiye’de ısınma ihtiyacının bir lüks haline geldiğini açık, net gösteriyor. Ancak vatandaşlarımız asla merak etmesin. İktidarımızda ısınma temel bir ihtiyaç kapsamında lüks olmaktan çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: MELEKŞAH TUFANER