Türkiye Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahalli idareler genel seçimleri için Üsküdar’da oyunu kullandı. Mahalli idareler genel seçimleri için oyunu kullanmak üzere Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokuluna gittiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3308 numaralı sandıkta oy verdi.

"Milletimizi yordu"

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulununan Erdoğan, “Kısa bir süre önce milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini icra ettik. Bugün de yerel yönetimler seçimini icra ediyoruz. Arka arkaya bu kadar kısa bir süreyle yapılan iki seçim milletimizi gerçekten yordu. Bizleri de yordu; çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik.” şeklinde konuştu.

"Teşekkür ediyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, “Bugün bu seçimleri icra etmek suretiyle yerel yönetimlerden inşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum. Bu seçim ülkemizde birbirine yakın süreçte yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak. Bir taraftan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi, diğer taraftan yerel yönetim seçimleri. Bunların ülkemizde inşallah yeni bir dönemin, yeni yüzyılın başlangıcına vesile olmasını diliyorum. Milletimize gösterdiği bu sadakatten dolayı şahsım ve tüm partili arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

DEVA Partili Karal: Çay maliyetleri artıyor, fiyatlar duruyor DEVA Partili Karal: Çay maliyetleri artıyor, fiyatlar duruyor

Telefon trafiği yaptı

Öte yandan Erdoğan, yerel seçim sandıkları açılırken İran Cumhurbaşkanı Reisi, Hollanda Başbakanı Rutte ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile telefonda görüştü.

Seçim hakkında açıklama yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ağır bastığı ve oy oranını yükselterek AK Parti'nin önüne geçtiği seçimler hakkında konuşma yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde saat 22:30'da açıklama yapacak.

Kaynak: Haber Merkezi