WhatsApp’ın yeni özelliği nasıl çalışacak?

WhatsApp’ın test ettiği Yakındaki Kişiler özelliği, Android’in Nearby Share ve Apple’ın AirDrop özelliklerine benzer bir işlevsellik sunuyor. Bluetooth teknolojisi kullanılarak, internet gerektirmeden dosya aktarımı yapılabilmesi mümkün hale geliyor.

Yeni bir dönem başlıyor

WhatsApp içinde yer alacak özel bir Yakındaki Kişiler bölümü sayesinde, kullanıcılar gerekli izinleri verdikten sonra, yakınlarındaki cihazları kolayca bulabilecek ve dosya paylaşımı yapabilecek. Ancak, unutmayın ki bu özellikten faydalanabilmek için her iki cihazda da özelliğin aktif edilmiş olması gerekiyor.

WhatsApp, Yakındaki Kişiler özelliğinin uçtan uca şifrelenmiş olduğunu ve telefon numaranızın keşif ve aktarım süreci boyunca gizli kalacağını belirtiyor. Bu, kullanıcıların gizliliğine verilen önemin bir göstergesi.

Merakla beklenen soru: Ne zaman kullanıma sunulacak?

Şu anda geliştirme aşamasında olan bu özellik, en son Android beta sürümünde görüldü. iOS kullanıcıları için de sunulup sunulmayacağı veya genel kullanıma ne zaman açılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Antalya'da yaşanan huzurevi bıçaklı saldırısına bakanlıktan inceleme Antalya'da yaşanan huzurevi bıçaklı saldırısına bakanlıktan inceleme

Bu devrim niteliğindeki güncellemeyle WhatsApp, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. İnternet bağlantısı olmadan dosya paylaşımı yapabilme özelliği, özellikle internet erişiminin zor olduğu durumlarda kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Tüm gözler, WhatsApp’ın bu özelliği ne zaman tüm kullanıcılarla buluşturacağında!

Kaynak: HABER MERKEZİ