Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara 2. Baro'nun düzenlediği iftar programında adaletin milletin hak kapısı olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit olan adalet camiasının diğer mensuplarıyla birlikte rahmetle andı. Yılmaz, adalet kavramının temelinde insanın olduğunu belirterek, adalet sisteminin güçlendirilmesi için yapılan reformlara dikkat çekti.

Acun Ilıcalı'nın acı günü: Amcası aile kabristanlığında toprağa verildi! Acun Ilıcalı'nın acı günü: Amcası aile kabristanlığında toprağa verildi!

Yılmaz, 20 yıl içinde adalet alanında yapılan reformlara değinerek, adaletin herhangi bir ideolojik grubun elinde olan bir enstrüman olmadığını, milletin hak kapısı olması gerektiğini vurguladı. Adaletin temelinde insanın bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, adaletin, devletin temelinde olduğunu ve devletin ise insanların hizmetinde olduğunu ifade etti.

Adalet hizmetlerindeki reformlara da değinen Yılmaz, avukatlık mesleğinin ve yargının savunma tarafının güçlendirilmesine önem verdiklerini belirtti. 2020'de kabul edilen yasa ile avukat sayısının 5 bini aştığı illerde baro kurulmasının önünü açtıklarını söyledi. Ayrıca, avukatlık hizmetlerindeki KDV oranını düşürdüklerini ve adli yardım hizmeti için avukatlara ödenen ücreti artırdıklarını açıkladı.

Yılmaz, Türkiye'nin adalet sisteminin daha etkin işlemesi ve adalete olan güvenin artırılması için reformlara devam edeceklerini vurguladı. Hukukun üstünlüğünün korunması ve herkesin eşit şekilde hukuki haklardan yararlanabilmesi için avukatların önemli bir rol oynadığını belirtti. Programa AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi