Rakıya bir zam daha geldi| Rakıda son fiyatlar ne kadar oldu? Rakıya bir zam daha geldi| Rakıda son fiyatlar ne kadar oldu?

Yılın ilk günlerinde, asgari ücrette yaklaşık %50’lik bir artış yapılarak miktar 17.002 Türk Lirası’na çıkarıldı. Yine de, yıl boyunca tek bir maaş artışı öngörülmesine rağmen, beklenen yüksek enflasyon oranları bu tahminleri bozdu. Devlet, faiz oranlarının artırılması yoluyla vatandaşların satın alma gücünü azaltmayı ve böylece tüketim kaynaklı enflasyonu dizginlemeyi amaçlıyordu; fakat bu strateji şimdilik başarıya ulaşmış değil. Yayımlanan ilk çeyrek enflasyon rakamları, asgari ücretin gerçek değerinin yaklaşık 3000 Türk Lirası düştüğünü ortaya koydu. Bu gelişme, olası bir ek zam ihtimalinin tartışılmasına yol açtı.
 



Temmuz’da emekli aylıklarının artırılacağına dair sözler verilmişken, asgari ücretle ilgili benzer bir açıklama henüz gelmedi. Bununla birlikte, artan enflasyon oranları, Temmuz ayı itibarıyla asgari ücretin artırılmasının zorunlu hale geldiğine dair kamuoyunda görüş birliği oluşturmaya başladı. Kulaktan kulağa yayılan haberlere göre, Temmuz’da asgari ücret üzerinde küçük bir artış yapılması ve bununla birlikte maaşların 20.000 Türk Lirası civarına yükseltilmesi düşünülüyor. Fakat Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ek bir zam yapılmasına şüpheyle yaklaşıyor. Yakın zamanda gerçekleşecek bir seçim olmadığı için, Şimşek’in bu konudaki tutumu daha da pekişiyor gibi görünüyor. Ancak, net bir durum ortaya çıkana kadar beklemekten başka bir yol gözükmüyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ